Hem > Personligheter > Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby

Tiden läker inga sår

– En personlig berättelse om flyktingskap, kärlek, desperation och längtan efter samhörighet

Tilde de Paula Eby har jobbat som alltifrån pizzabagare till tidningsbud och motorsågsförsäljare. Men efter sin utbildning till journalist startade vad som kom att bli en strålande TV-karriär. Hon har bland annat lett program som När & Fjärran och Spårlöst, och idag är vi många som njuter av hennes varma och behagliga personlighet i Nyhetsmorgon och Hela Sverige Bakar. Andra kanske känner igen henne från Dr. Mikael & Tilde, Läkarpodden, Lets dance, Tillsammans mot cancer eller Polar Music Prize. Tilde har blivit utsedd till Sveriges bästa kvinnliga programledare fyra gånger om och är enormt uppskattad för sin förmåga att kombinera proffsighet med en naturlig äkthet och spontanitet.

2015 kom Tilde ut med memoarboken "Tiden läker inga sår". Hon hade länge spjärnat emot instinkten att berätta sin hisnande historia, men till slut kunde hon inte låta bli. Som ung gjorde Tilde allt för att anpassa sig och vara så svensk som möjligt, hon ville till varje pris visa hur stark och opåverkad hon var av släktens dramatiska förflutna. Men verkligheten kom ikapp henne, och självklart kunde hon inte heller låta bli att påverkas av dagens samhällssituation, där vi ständigt möter människor som också tvingats fly, rivas upp med rötterna, leva i utanförskap och längta efter samhörighet och nya chanser.

Tildes föreläsning är stark och berörande, intressant och tankeväckande. Den innehåller både fasansfulla historier och sagolika anekdoter. Liksom boken så är det en personlig berättelse om kärlek, desperation, uppbrott, önskan att höra till, och att göra allt för dem man älskar. Den visar också på en ihärdig kamp för att erövra ett nytt liv, en ny plats, och ett nytt språk. En inspirerande målmedvetenhet som ärvts ner genom generation efter generation, och som lämnar oss med en brinnande känsla av styrka, mod och hopp.

Med anledning av hennes gediget personliga engagemang för sina olika uppdrag så är Tilde flitigt anlitad som moderator, konferencier och debattledare. Hon har bland annat lett stora galor som Polar Music Prize, Tillsammans mot Cancer. Med stor värme, charm och energi leder Tilde programmet och evenemanget.

________________________________________

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta