Hem > Personligheter > Claes Elfsberg

Claes Elfsberg

Journalist och programledare

Claes Elfsberg är en av Sveriges mest kända journalister. Presenterade nyheter i Rapport under 28 år. Har även varit programledare i "Dokument utifrån" och lotsat publiken genom flera valvakor och andra stora SVT-satsningar.

Claes Elfsberg är journalist, programledare och en av Sveriges mest folkkära TV-personligheter. Han har varit programledare i Rapport och Aktuellt. Claes gjorde sin debut som nyhetsankare 1975. Från 1989 till 2004 var han även programledare för "Dokument Utifrån" och ledde utfrågningar och debatter. Under några år lämnade han tillfälligt journalistiken för uppdraget som SVT:s Tittarombudsman.

Under årens lopp har han även varit programledare för ett tiotal olika valvakor, både riks-valvakor, EU-valvakor och amerikanska presidentval. Utöver detta har han lett intervjuprogrammet "24 Minuter", varit programledare i olika galor och insamlingsprogram. Under 2015 producerade han utifrån en egen programidé serien "Köttberget checkar ut" som är en beskrivning både av den stora och framgångsrika 40-talistgenerationen och av Sveriges moderna historia.

Bland det sista han gjorde som fast anställd vid SVT var en nio timmar lång direktsändning i samband med terrorattackerna i Paris i november 2015 … helt utan manus och med rader av gäster i studion. Claes Elfsberg har många tusentals timmars erfarenhet av live-TV och hans ambition har alltid varit att de fel som ständigt inträffar i direktsändningar aldrig ska märkas för TV-tittarna.

Förutom ovan nämnda journalistiska arbete har han även deltagit i dirigent-programmet "Maestro", samt varit recitatör och konferencier vid några olika musikaliska turnéer.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta