Helena von Zweigbergk

Helena von Zweigbergk

Radio- & TV-profil samt moderator och föreläsare

Helena Johanna von Zweigbergk är journalist, författare och filmrecensent. Hon är bland annat känd från Spanarna och SVT:s Filmkrönikan samt för ett antal kriminalromaner med fängelseprästen Ingrid Carlberg. 2014 vann hon tävlingsprogrammet På spåret.

Helena von Zweigbergk är författare, journalist och programledare. På 90-talet blev hon känd som en av de första i panelen till det populära radioprogrammet Spanarna.

Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg. Den första boken i serien, Det Gud inte såg (2001), blev en stor succé och såldes till flera länder.

Tillsammans med journalisten Cecilia Bodström skrev hon boken Priset man betalar för att slippa kärlek (1994) som handlar om prostitution. Hon har också skrivit ett par böcker om film och flera barnböcker.

Med Tusen skärvor tillit (2005) inledde Helena von Zweigbergk ett nytt spår i sitt författarskap. Ett spår som dock återfinns i hela författarskapet, och som har att göra med hennes klara blick på vårt vardagliga liv. Hon intresserar sig för hur vanliga människor kämpar för att hitta en mening i sin tillvaro, och hur relationerna till våra närmaste egentligen ser ut.

Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett brett genomslag hos både läsare och kritiker. Med sin skarpa och kloka blick på relationer, samtid och vardag skildrar hon vuxna och barn i familjer. Deras relationer till varandra och försöken att hitta en mening i sina liv.

Helena har fått stor uppmärksamhet för radioprogrammet Oförnuft och känsla som återkommer sommaren 2013.

Helena von Zweigbergk

Moderatorer som drar publik

Kreativitet

Publikdragande konferencierer

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2