Marie Ryd

Medarbetarskap på hjärnans villkor

Hur kan ny kunskap inom neurobiologi komma till nytta i organisationers och människors vardag? Hur kan du lära känna din hjärna, och förstå andras? Inom detta område förmedlar Marie Ryd den nya viktiga kunskapen om vår både stabila och formbara hjärna.

Kunskapen om hjärnan och hur vi tänker, fattar beslut och känner, det som kallas kognition och emotion, ökar i snabb takt. Det finns idag neuroforskare som menar att vi måste ta hand om och träna vårt "mind" med samma ambition som vår fysiska kropp. Naturligtvis måste en kunskapsarbetare känna till sitt "kognitiva maskineri" och lära sig att "serva" även detta, det är ju den viktigaste produktionsenheten vi har idag, menar Marie Ryd.

I Marie Ryds föreläsningar och workshops får vi lära oss mycket nytt om oss själva, våra medmänniskor och inte minst om de fantastiska 1,2 kg fettmassa som vår hjärna består av. För trots att hjärnforskningen fortfarande är i sin linda har tekniska innovationer öppnat upp för viss kartläggning av hjärnans kognitiva och emotionella "maskineri". Marie Ryd använder det senaste inom denna kunskap för att skapa förutsättningar för utveckling av social hållbarhet, kollektiv intelligens, lärandekultur och kognitiv hälsa på arbetsplatser och i grupper. Den neurobiologiska kunskapsbasen har bäring på många olika tema i arbetslivet.

Marie Ryd är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare inom sitt område. Det övergripande temat på hennes olika föreläsningar är (själv)ledarskap på hjärnans villkor. Hon betonar vikten av att vi lär oss respektera hjärnans stabila grundfunktioner men att vi samtidigt lär oss utnyttja den fantastiska nya insikten om att delar av hjärnan faktiskt är utvecklingsbar och formbar. Detta i kombination med kunskapen om varför hjärnan behöver uttalade värderingar och levande visioner kan ta både individer och organisationer till nya höjder.

Marie Ryd är disputerad vetenskapsjournalist, senior partner och konsult. Med sin forskarutbildning från Karolinska Institutet kan hon den vetenskapliga metoden och disputerade 1992 inom bakteriologi och immunologi.

I sin roll som grundare och chefredaktör för den vetenskapliga forskningsinformationstjänsten Holone, www.holone.se, håller hon sig ständigt uppdaterad med de senaste rönen om hur den friska hjärnan fungerar som allra bäst. I sin roll som senior konsult i Missing Links Consultants AB arbetar hon med att implementera denna kunskap och utvecklar organisationer inifrån och ut, från individers självledarskap till organisationskultur och ledarskap. Marie har använt meditationen som ett verktyg i sitt eget liv i snart 30 år och har därför fördjupat sig i mindfulness. I sin roll som mindfulnessinstruktör väver hon, på kundens önskan, gärna in i sina olika föreläsningar de vetenskapliga kopplingarna mellan hjärnans formbarhet, mindfulness och en välmående arbetsplats. Marie Ryd ger dig handfasta redskap till förståelse och förändring.

Sagt om Marie:
"Marie Ryd gjorde en mycket häftig presentation för oss på Nobina Ledarkonferens! Att med vetenskapliga upptäckter dra slutsatser om mellan-mänskliga relationer blev tankeväckande för oss alla. Känslan jag fick är att detta borde sändas i TV på bästa sändningstid som allmänbildning. Dessa insikter kommer att påverka framtida ledarskap!" - Ragnar Norbäck, CEO, Koncernchef, Nobina AB

"Det finns talare som oberoende av vad de talar om, fångar och fängslar sin publik från början till slut. Marie Ryd är en sådan talare." - Per Furumo, talartränare och retoriker

Pressbilder

Marie Ryd

Psykologi

Föreläsare med som lämnar publiken extra klok

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2