Fotograf: David Lagerlöf

Mona Riabacke

Det moderna beslutsfattandet

Mona Riabacke, doktor i beslutsfattande, är ledande beslutsexpert som hjälper företag, organisationer och individer att fatta klokare beslut, göra bättre affärer och skapa de liv de önskar leva.

Mona föreläser tankeväckande, underhållande och inspirerande om något vi alla gör mest hela tiden men sällan tänker på – att fatta beslut. Ett berg av bevis på att vi människor inte är särskilt rationella varelser har växt fram de senaste årtiondena men få har lyckats omvandla denna kunskap till praktiskt användbara verktyg, något Mona brinner för att förverkliga. I en värld som förändras i en allt snabbare takt, där vi ställs inför allt fler valalternativ, har vi alla nytta av att förändra och utveckla vårt beslutsfattande ¬– en förutsättning för framgång såväl på jobbet som i privatlivet. Hon är även författare till den bästsäljande boken Beslutspyramiden – stegen till klokare beslut, vilken översatts till ett flertal språk.

Mona har en ocean av kunskap, erfarenheter och exempel att ösa ur då hon förutom sin forskarbakgrund även är 4-barnsmamma, civilingenjör från KTH och arbetat med projektledning inom beslutsstöd. Idag hjälper hon företag och organisationer mer långsiktigt, ibland genom att hålla workshops och utbildningar, andra gånger som rådgivare. Hon tillhör även forskarlaget Decide Research Group vid Stockholms Universitet och har seglat upp som ett självklart intervjuobjekt i affärspress.

Med sin gedigna bakgrund har Mona lätt för att sätta sig in i såväl företags- som individers utmaningar när beslut ska fattas, oavsett om det handlar om att leda företag, grupper eller oss själva. Mona säger att vi ofta letar efter lösningen någon annanstans, fast att lösningen många gånger finns på en armlängds avstånd, hos oss själva. Boken Beslutspyramiden har hyllats för att den förmedlar forskningsbaserad kunskap på ett oortodoxt sätt så att alla enkelt kan ta till sig budskapet – precis som Monas föreläsningar är uppbyggda.

Exempel på föreläsningar:
• Framtidens beslutsfattande i en snabbt föränderlig värld
• Förstå dina val, hur du undviker beslutsfällor och utveckla ditt beslutsfattande
• Kultur, grupper och metoder för att fatta bättre och klokare beslut

Lyssna på Mona Riabacke

Actions speak louder than words

Vill du bli inbjuden?
Många upplever att världen förändras i en allt snabbare takt i och med den tekniska utvecklingen. Med ett starkt teknikfokus glömmer vi ofta bort de mänskliga aspekterna av beslutsfattande och ledarskap, inte minst när det handlar om att agera i tider av osäkerhet. Mona Riabacke är föreläsare och Fil. dr. i beslutsanalys. Mona kommer att tala om hur vi bättre kan leda oss själva och andra genom en större förståelse om hur vi människor fungerar och vad som är viktigt för att få saker att hända - actions speak louder than words! https://www.talarforum.se/speakerimage/mona.riabacke/1193/mona.riabacke.jpg 0

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Pressbilder

Mona Riabacke

Fotograf: David Lagerlöf

Konferencier som utbildar

Utbildare

Moderatorer med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });