Hem > Personligheter > Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou

Journalist och mediapersonlighet - Förkämpe för mänskliga rättigheter

Alexandra Pascalidou är en välkänd mediapersonlighet som ofta syns och hörs i TV och radio. Hon är även författare till kritikerrosade böcker, moderator, konferencier och uppskattad föreläsare. Hon brinner för jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Alexandra Pascalidou är journalist och en välkänd mediapersonlighet, moderator, konferencier och föreläsare. Hon är tillika författare till flera kritikerrosade och prisbelönta böcker. Under sin karriär har hon arbetat både på Sveriges Television och på grekisk TV. Alexandra föreläser om retorik och kreativitet, om samhälle och om grundläggande värderingar som mänskliga rättigheter, jämlikhet, jämställdhet och demokrati. Andra ämnen rör invandrarfrågor och det mångkulturella samhället, om hur det är att vara svensk, att vara kvinna, att kunna ta motgångar och medgångar och hur man gör för att våga.

Hon har studerat statsvetenskap, internationella relationer och juridik på Stockholms universitet samt politisk sociologi på universitet i Grekland. Alexandra Pascalidou har intervjuat ett stort antal personligheter - från Maradona, Isabel Allende, Roger Moore, Göran Persson till taxiförare runt om i världen.

Alexandra föddes i en rumänsk tvättstuga av grekiska föräldrar, kom till Sverige som 6-åring och engagerade sig tidigt ideellt. Hon uttrycker själv sitt engagemang så här: "Kampen för mänskliga rättigheter är min livsnerv. Jag växte upp bland fattiga människor som tvingades kämpa för sina rättigheter, rättigheter som andra kan ta för givna." Alexandra Pascalidou talar sex språk, har bott runt om i världen och älskar att resa eftersom det ger henne vidgade vyer och håller hennes engagemang i samhällsfrågor kokande.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta