Hem > Personligheter > Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou

Journalist och mediepersonlighet - Förkämpe för mänskliga rättigheter

Alexandra Pascalidou är en välkänd mediepersonlighet som ofta syns och hörs i TV och radio. Hon är även författare till kritikerrosade böcker, moderator, konferencier och uppskattad föreläsare även utanför Sveriges gränser.

Alexandra Pascalidou är journalist och en välkänd mediepersonlighet, moderator, konferencier och föreläsare. Hon brinner för jämlikhet och mänskliga rättigheter och är författare till flera kritikerrosade och prisbelönta böcker. Under sin karriär har hon arbetat som programledare med allt från Melodifestivalen till dokumentärer på SVT, Nyhetsmorgon och Förkväll i TV4 och i grekisk TV med EU-valvakor, Eurovision, egna shower på bästa sändningstid. I radion har vi hört henne leda P1 Debatt och Ring P1.

Alexandra föreläser om retorik och kreativitet, om mänskliga rättigheter, jämlikhet, jämställdhet och demokrati. Om mod och mångfald och inkludering. Hon inspirationsföreläser och får människor att våga ta klivet ut ur sina boxar och slita sig loss från sina bojor. Hon föreläser på ledarskapsutbildningar, för styrelser och internationella sammanhang som EU-kommissionen, Young Leaders of the World etc.

För sitt arbete och sin kamp har belönats med många priser och utmärkelser. Senast med "Stora Feministpriset" och "Årets Europé" 2015.

Hon har studerat statsvetenskap, internationella relationer och juridik på Stockholms universitet samt som Erasmus-student på universitet i Grekland.

Alexandra Pascalidou har intervjuat ett stort antal personligheter - från Maradona, Isabel Allende, Roger Moore, Göran Persson till taxiförare runt om i världen.

Hennes förmåga att roa, röra och beröra sin publik är vida omvittnad. Hon sprider skratt och entusiasm även i de svåraste sammanhangen och får sina intervjuobjekt att känna sig trygga. Som moderator är hon proffsig och påläst och odlar en varm relation till publik och deltagare. Alexandra kan lyfta även det tyngsta seminariet.

Alexandra som kommer från Grekland föddes i en tvättstuga i en diktatur, växte upp i en annan, kom till Rinkeby som 6-åring och bestämde sig tidigt för att förändra världen. Hon uttrycker själv sitt engagemang så här: "Kampen för mänskliga rättigheter är min livsnerv. Jag växte upp bland fattiga människor som tvingades kämpa för sina rättigheter, rättigheter som andra kan ta för givna." Alexandra Pascalidou talar sex språk, har bott i New York, Los Angeles, Thailand, Bolivia och Grekland längre perioder och älskar att resa eftersom det ger henne vidgade vyer och håller hennes engagemang i samhällsfrågor kokande.

Goodwill ambassadör för Mentor, Kvinna till Kvinna, Terrafem samt styrelseledamot i flera styrelser.

Alexandra talar svenska, grekiska, engelska, franska, spanska, rumänska och italienska.

Lyssna på Alexandra Pascalidou

Pascalidous Power Hour

När: Fre 18 maj, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00

Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Talarforums föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Vi kan tyvärr inte ta emot studerande.
Vill du bli inbjuden?
Anmäl dig här
Namn*
Befattning*
Företag*
E-post*
Telefon*
Vilka slags möten engagerar du talare till?

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta