Erik Mattsson

Inspirerande föreläsare inom kommunikation

Erik Mattsson jobbar som rådgivare i kommunikation och gör det gärna med humorn som arbetsredskap. Han illustrerar gärna, snarare än att bara tala om vad som är bra och vad som är dåligt.

Erik Mattsson är föreläsare och rådgivare i kommunikation på heltid sedan mitten av 1990-talet. Han utbildar i hur vi kan bli bättre på att presentera, bemöta, övertyga, informera, berätta, beröra och skapa goda möten.
Han arbetar med humor som vapen och lockar ofta till både skratt och insikter. Att själv illustrera istället för att bara påstå är hans huvudteknik och med sin stora förmåga att exemplifiera och visa lockar han både till skratt och till insikter.

Några vanliga rubriker när Erik Mattsson föreläser är:
- Kroppsspråket ljuger
- Kommunikation - lättare sagt än gjort
- Retorik - konsten att övertyga
- Mötesledning i praktiken
- Praktisk presentationsteknik
- Det goda samtalet - om bemötande och närvaro
- Storytelling - allt annat än sagor

Han är statsvetare med ett förflutet som ordförande i Röda Korsets ungdomsförbund. I utbildningsbagaget finns förutom retorik också fysik, matematik och ekonomisk historia. Han har också undervisat i retorik vid Uppsala Universitet och varit verksam som skådespelare.
Erik Mattsson arbetar också som moderator och mötesledare. Under åren har han lett en mängd möten från regeringsuppdrag, med ministrar i publiken, till workshops för ledningsgrupper och konferenser om kreativitet.

Erik arbetar alltid i dialog med publiken och brukar få högsta betyg i utvärderingarna. Några kommentarer han fått är: "World Class!", "jag skrattade så att jag grät" och "om jag bara fått höra detta för fyrtio år sedan hade livet blivit mycket lättare".

Pressbilder

Podcasts

Story telling

Liknande profiler

Processledare inom storytelling

Föreläsare inom Storytelling

Utbildare