Hem > Personligheter > Azita Shariati

Azita Shariati

Näringslivets mäktigaste kvinna och Årets direktör

Azita Shariati har utsetts till Näringslivets mäktigaste kvinna för att hon genom sin inkluderande ledarstil radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald.

Azita Shariati är vd för Sodexo Sverige. Hon har utsetts till Sveriges bästa chef, har nominerats till "European Role model of the year", hamnat i toppen av "Top 20 Women in Business in Northern Europe" och 2015 utsåg Veckans Affärer henne till Näringslivets mäktigaste kvinna och 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör. 2016 blev hon även utsedd till årets Superkommunikatör av Resumé.

Hon föreläser om hållbart ledarskap och mångfald och har själv beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Azita Shariati är sedan 2014 vd för Sodexo i Sverige. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och som har 8000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998 och första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef. Hon föreläser ofta om vikten av jämställdhet och mångfald i företag.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta