Charbél Gabro

Charbél Gabro

Jalla - Integrera flera!

"Om Syrien är hans födelseland och Sverige hans uppväxtland – vilket är då hans hemland?"

Vinnare av Årets talare - Genombrott 2018.
Charbél Gabro föreläser med fokus på integration. Han delar med sig av hur det kan vara att komma från en tung uppväxt i utanförskap bland kulturkrockar, där drömmar och mål inte är i sikte, till att ändra tanke- och beteendemönster och finna inneboende motivation. Han har en unik förmåga att fånga och beröra åhörarna genom sin starka, personliga historia och sin karisma. Charbél skyggar inte för att ta upp svåra frågor och hans tydlighet skapar trygghet.

Föreläsningarna syftar till att öka förståelsen kring mottagande och bemötande av människor på flykt. Den är en djupdykning i vad nyanlända genomgår vid flykt, sin första tid i Sverige och om anpassningen till nya strukturer, normer och sociala koder.

Charbél "integrationisten" har arbetat med ungdoms- och integrationsfrågor i mer än tolv år. All erfarenhet av socialt arbete i Sverige, samt med människor på flykt på den grekiska ön Lesbos har tagit honom till dit han står idag. Charbél är en person som berör och får andra att reflektera över sina egna beteenden och fördomar.

Hans största styrka är att han använder sig av både sin svenska samt sin arabiska kultur och drar paralleller däremellan. Charbéls dramatiska ådra och utstrålning engagerar ofta åhörarna, då han gärna showar eller bjuder upp till dialog från scenen. Han involverar åhörarna som tas med på en tänkvärd och sorgsen, men även mycket rolig och hoppfull resa.

Charbéls integrationsarbete har många gånger lyfts fram i riksmedia. Hans förmåga att på ett pedagogiskt sätt lyfta frågan gällande kulturkrockar och integration har uppmärksammats av bl.a. Sveriges Television.

Flyktingvågen under de senaste åren har ställt många verksamheter i Sverige inför stora utmaningar - men också storartade möjligheter. Det akuta löstes med tillfälliga bostäder för de asylsökande, nu har tiden gått och många har etablerat sig i sina kommuner. Fortfarande saknas det viktiga delar för ett välfungerande liv för många. Meningsfull sysselsättning, jobb samt studier är målet. Även att hitta ett socialt liv i det nya samhället med vänner för att dela glädje, förtroende och kunskap med.

Därför behövs rätt insats och kunskap i våra verksamheter för att skapa ett välkomnande bemötande, istället för att välja bort på grund av okunskap och rädsla. Hur gör er verksamhet? Hur inkluderande är er verksamhet?

Flera unika utbildningar har skapats för dig som arbetar med integration och nyanlända. Charbél erbjuder skräddarsydda utbildningar, föreläsningar samt workshops för både kommuner, skolor, organisationer, statliga myndigheter och näringslivet.

Video

Pressbilder

Charbél Gabro

Charbél Gabro

Integrationsinspiratör

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2