Anders Tegnell

Anders Tegnell

Att våga stå upp för det man tror på

Anders Tegnell, Sveriges ansikte utåt under Covid-19: Från anonymitet till uppmärksamhet från hela världen. Hur hanterade han den kritik och berömmelse som följde med pandemin, och vilka lärdomar kan vi dra inför framtida utmaningar?

Anders Tegnell stod i centrum för en av de mest omdebatterade och unika strategierna för hantering av Covid-19-pandemin. Som statsepidemiolog blev han en symbol för Sveriges annorlunda approach, präglad av frivillighet snarare än strikt tvång. Denna presentation utforskar Tegnells resa från en relativt anonym tjänsteman till att bli en daglig företeelse i globala medier under en av de största globala kriserna i modern tid.

Anders Tegnells väg var inte enkel. Ständigt ifrågasatt och under intensivt tryck stod han fast vid den svenska strategin, trots den stora polariseringen i åsikter om hans och Sveriges tillvägagångssätt. Denna presentation belyser hur Tegnell hanterade den enorma uppmärksamheten och kritiken, från hot och hat till att bli en kultfigur för vissa. Vi utforskar de slutliga resultaten av pandemin i Sverige, med statistik och analyser som visar vad som fungerade och vad som inte gjorde det.

Vidare diskuteras hur mänskligheten har återhämtat sig efter pandemin och vilka lärdomar som kan dras inför framtida globala hälsohot. Tegnells personliga reflektioner kring dessa frågor och hans syn på hur världen kan förbereda sig för framtida pandemier bildar kärnan i denna presentation.

Föreläsningen är ca 60 min.

Pressbilder

Anders Tegnell

Anders Tegnell

f.d. Statsepidemiolog

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2