Beata Wickbom
Fotograf: Maria Cruseman

Beata Wickbom

Förklarar vår teknologiska framtid på ett inspirerande sätt

Moderator, föreläsare och expert inom digitalisering, innovation och digital kommunikation. Hennes styrka är att involvera publiken och skapa äkta interaktivitet mellan scen och publik.

Beata Wickbom blev vald till Årets talare – Moderator 2019, hon var även nominerad 2016. Hur kan vi förstå vad digitalisering, innovation och digital kommunikation kommer innebära i allt vi gör framöver? Begrepp som AI, machine learning och algoritmer möter oss allt oftare. Vad betyder de? Beata Wickbom förklarar på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt vad vi står inför. Hennes styrka är att varva inspiration med praktiska exempel och handfasta råd på hur vi kan möta den nya tiden.

Sedan 1995 har Beata arbetat med att följa, förstå och förklara digitaliseringens möjligheter. Hon kan på ett målande sätt beskriva hur vi kommer att leva, arbeta, lära och umgås i framtiden. Hon anpassar innehållet i alla sammanhang vare sig det handlar om att beskriva en bredare samhällsutveckling eller för att visa hur en bransch eller verksamhet kommer utmanas och transformeras av digital teknik och nya användarbeteenden.

Beata som talare
Beatas erfarenheter kommer från bolag och organisationer inom alla branscher, offentliga såväl som privata. Genom att alltid bjuda på praktiska, aktuella och skräddarsydda exempel blir hennes föreläsningar mycket relevanta och engagerande. Publiken får med sig tankar och idéer som de kan börja jobba med direkt i sin egen organisation. Hon får ofta beröm för att hon lyckas göra innehållet så konkret och greppbart att alla hänger med.

Beata som moderator
Hon är också en uppskattad moderator som var nominerad till Årets Moderator 2016. Hon är van vid att både skriva manus och jobba med innehåll och upplägg inför konferenser och seminarier.

På scenen får hon de medverkande att känna sig trygga och hanterar snabba vändningar i programmet på ett professionellt sätt. Hon involverar publiken och skapar äkta interaktivitet mellan scen och publik på ett skickligt sätt. Med sin erfarenhet av affärs- och företagsutveckling visar hon en djup förståelse för de underliggande utmaningar som många företag och organisationer står inför idag. Det gör att hon även kan leda relevanta diskussioner och intervjuer på interna konferenser med chefer och ledningsgrupper.

Beata hanterar de olika tekniska hjälpmedel såsom mentometer, catchbox för publikinteraktivitet och extra skärm för liveflöde t.ex. via Twitter som ofta används vid evenemang. Hon genomför uppdrag på engelska obehindrat, hon har gått hela sin skoltid i brittisk skola.

Blockchain
De senaste 20 åren har vi fått självkörande bilar, privata rymdbolag, uppkopplade mediciner, emojis, artificiell intelligens för 99 dollar i månaden och nu - block-kedje-teknik.

För första gången i mänsklighetens historia har vi en teknologi som gör att människor varsomhelst kan lita på varandra och överföra värde från en aktör till en annan, utan att först be om lov från redan etablerade aktörer eller mellanhänder.

Vi kan kalla det nästa generations internet. Här finns enorma möjligheter för företag, samhällen och inte minst individer; kunder, medarbetare, medborgare, kreatörer eller entreprenörer att skapa värde på helt nya sätt. Vissa menar att t.ex. aktiebolaget blir överflödigt när blockkedje-teknologi möjliggör löst sammansatta strukturer byggda på smarta kontrakt, s.k. DAOs (distributed automated organizations) utan vare sig chefer eller medarbetare.

Beata beskriver teknologin och en rad olika applikationer. Hon visar på möjligheter i närtid, spännande exempel och på hur olika branscher som banker, tillverkning, detaljhandel och resebranschen redan idag skapar lösningar på block-kedjeteknik.

Pressbilder

Beata Wickbom

Beata Wickbom

Digital folkbildare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2