Sofia Rasmussen
Fotograf: David Hamne

Sofia Rasmussen

Så attraherar du framtidens talanger

Sofia Rasmussen är omvärldsanalytikern, arbetslivsexperten, författaren och statsvetaren som årligen föreläser för tusentals chefer, ledare och medarbetare inom både offentlig och privat sektor.

Sofia Rasmussen är en uppskattad inspiratör som av kunderna beskrivits som ett fullblodsproffs på scenen med en stor förmåga att skapa aha-upplevelser och engagera sin publik. Hennes föreläsningar är underbyggda med varierade källor och bygger ofta på statistik men utan att bli tunga eller svårtillgängliga. Med glimten i ögat och ett stort engagemang fångar hon sin publik och lockar till både skratt och eftertanke. Målet med varje föreläsning är att åhörarna ska gå därifrån med nya perspektiv på tidigare tankemönster och med en vilja att förändra något.

Med djupa kunskaper inom aktuella omvärlds- och arbetslivstrender, förändrade arbetslivsvärderingar och den unga generationens preferenser och framtidsbilder genomför Sofia ofta uppdrag med fokus på att öka arbetsgivares attraktionskraft för framtidens talanger eller på att framtidssäkra ledarskapet.

Sofia bygger bland annat sina presentationer på resultat från undersökningarna Ungdomsfokus (2015-2020) i vilka över 11 000 personer har svarat på frågor om värderingar kopplat till arbetsliv.

Sofia har medverkat som expert i SVTs och URs programserie "Perspektiv på världen", upprepade gånger i TV4 Nyhetsmorgon och Morgonstudion i SVT och hon har intervjuats i Dagens Industri, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet och en lång rad bransch- och facktidningar.

Sofia tar även regelbundet uppdrag som moderator, konferencier och programledare.

Exempel på föreläsningar:

Morgondagens ledarskap och medarbetarskap – de viktigaste omvärldstrenderna som formar framtiden
En inspirerande framtidsföreläsning om vilka omvärldstrender och värderingsförändringar som kommer att prägla morgondagens arbetsliv och hur det påverkar företag och organisationer redan idag. Vilka är de stora omvärldstrenderna som ritar om arenan för framtidens arbetsgivare? Hur kommer framtidens talanger vilja arbeta och leva? Vad är viktigast för dem i valet av arbetsgivare, hur ser en attraktiv organisationskultur ut och hur mycket feedback kommer egentligen att krävas? Sofia ger de viktigaste nycklarna till arbetsgivare som vill vässa sitt Employer Brand, sitt ledarskap och stärka sin beredskap för framtidens talanger.


Konsten att bli attraktiv arbetsgivare för framtidens talanger
En inspirerande och undersökningsbaserad djupdykning i vad som skapar dragningskraft för framtidens talanger. Gig-ekonomi, gränslöshet, AI och robotisering. De är några av trenderna som omformar arbetsmarknaden. Och in träder en ung generation som är snabbrörlig, uppkopplad och van vid att få omedelbar återkoppling på prestationer. En grupp som ställer nya krav på arbetsliv och ledarskap samtidigt som de längtar efter gemenskap, meningsfullhet, balans i livet och ett psykiskt välmående. Vad är viktigast för dem i valet av arbetsgivare? Vad gör att de stannar och vad gör att de söker sig vidare? Hur ser det attraktiva ledarskapet ut och vad innebär utveckling för unga? Sofia delar med sig av nycklarna till att bli attraktiva arbetsgivare för framtidens talanger.

Konsten att attrahera, behålla och leda dagens unga medarbetare
En engagerande, rolig och tankeväckande föreläsning om en av de största utmaningarna enligt många chefer: att leda den unga generationens medarbetare. Hur kan ledare hantera kombinationen av ungas höga ambitioner och bristande erfarenhet? Hur ska man som ledare skapa förutsättningarna för att unga ska få utlopp för all den kreativitet som de fostrats in i, även i arbetslivet? För att lyckas behöver vi lära känna den unga generationen på djupet och veta vad som attraherar dem. Vad är viktigast för dem i valet av arbetsgivare? Vad gör att de stannar och vad gör att de söker sig vidare? Hur ser det attraktiva ledarskapet ut och vad innebär äkta utveckling för unga?


Citat från kunder:
"Sofia berättade om dagens unga – de vi möter i vår verksamhet varje dag! Det blev många skratt, en del igenkänning och flera aha-upplevelser. Vi är jättenöjda med Sofias insats och hennes bidrag till vår medarbetardag." Sofie Engström, Rekryteringsmyndigheten

"Vi hade förmånen att ha Sofia Rasmussen som moderator på vår årliga inspirationsdag. Vi är så nöjda med vårt val av moderator! Sofia är lätt att samarbeta med och höll ihop dagen på allra bästa sätt. Sofia är lyhörd, engagerad och förtroendeingivande. Elin Backlund, utbildningssamordnare Måltid Sverige

"Sofia engagerade och utmanade publiken med sin kunskap och skarpa analys. Hon var briljant, pedagogisk och närvarande. Vi tog med oss många lärdomar från föreläsningen." Lazian Ibrahim, Ansvarig K2 Executive Network

"Att få möjligheten att lyssna på Sofia Rasmussen var en mycket lyckad och av organisationens chefer uppskattad satsning! Sofia gav oss på ett mycket inspirerande sätt, stärkt kompetens och en gemensam plattform för fortsatta diskussioner och reflektioner när det gäller vårt fortsatta arbete som attraktiv arbetsgivare. Jag vill gärna att fler i organisationen ska få höra och inspireras av henne." Helén Wallman, HR-chef Finspångs kommun

Urval citat från åhörare:
"Den bästa föreläsningen jag förmodligen någonsin varit på. Mer sådant! :-)" "Ett fullblodsproffs på scenen!" "Raka femmor på utvärderingen!" "Stor igenkänningsfaktor och många användbara tips. Dessutom är hon en otroligt bra retoriker!" "Jag tyckte Sofias presentation var i särklass den bästa programpunkten. Det var sakligt, underbyggt med varierade källor, intressant, mycket användbart och väldigt bra presenterat." "Sofia, du är sannerligen ett proffs att arbeta med! Rekommenderar dig alla dagar i veckan som både moderator och föreläsare!"

Pressbilder

Sofia Rasmussen

Sofia Rasmussen

Trendanalytiker

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2