Sofia Rasmussen

Sofia Rasmussen

Så attraherar du framtidens talanger

Sofia Rasmussen är en mycket uppskattad föreläsare och inspiratör. Hon föreläser om arbetslivstrender och framtidens arbetsmarknad, ledarskapet av unga, Employer Branding, den unga generationens värderingar och livsstilar och jämställdhet i arbetslivet.

Sofia Rasmuson har en rapp och avspänd föreläsarstil som ofta lockar till skratt trots att föreläsningarna i huvudsak är kunskaps- och undersökningsdrivna. Hon har föreläst för företag och organisationer inom i princip alla branscher. Med mängder av föreläsningar och moderatorsuppdrag i bagaget har hon skapat en unik talarstil, som av kunderna beskrivits som professionell, vass, underhållande och tankeväckande.

Vi lever i en ny tid. #MeToo manar till förändringar i arbetsmiljö och ledarskap. De nygamla kraven på högre innovationstakt, numerär jämställdhet och snabba förändringar har fått ett syskon: önskan om en arbetskultur där alla är lika fria att prestera på topp och bidra till bolagets framgång.

Ingen organisation vill att anställda skall lägga tid och resurser på att hantera en dysfunktionell arbetsmiljö. Det är dyrt att inte ta #MeToo på allvar – dyrt att inte komma tillrätta med sned meritokrati och tystnadskultur. Så vad krävs för att bli attraktiv som arbetsgivare efter #MeToo? Hur ser framtidens kultur och ledarskap ut? Hur attraherar och behåller vi kvalificerade och högutbildade medarbetare? Hur skapar vi ett varumärke som självklart leder associationerna rätt?

Sofia Rasmussen är statsvetare och har tidigare arbetat med kvinnors mänskliga rättigheter internationellt. Under ett drygt decennium har hon dessutom genomfört en lång rad arbetsmarknadsundersökningar och studier kring människors arbetslivsvärderingar.

Som moderator kombinerar hon djupet inom sina expertisområden: generations- och arbetslivsstudier, karriär, ledarskap och Employer Branding med trend- och omvärldsanalytikerns bredd och generalistkunskaper. Hon vet att en riktigt lyckad konferens kräver nära samarbete mellan moderator och uppdragsgivare med noggrann förberedelse, flexibilitet, lyhördhet och ett stort engagemang i temat. Tillsammans med kunden hjälper hon gärna till att sy ihop innehåll och upplägg till konferensen.

"Sofia föreläste på ett briljant och engagerat sätt. Jag hade gärna lyssnat en timme till." - Sonja Johansson Grant Thornton Sweden

"Vi anlitade Sofia Rasmussen för att tala för vårt nätverk K2 Executive Network. Temat var "Dagens unga medarbetare och ett arbetsliv i förändring". Sofia engagerade och utmanade publiken med sin kunskap och skarpa analys. Hon var briljant, pedagogisk och närvarande. Vi tog med oss många lärdomar från föreläsningen." - Lazian Ibrahim, Ansvarig K2 Executive Network

Pressbilder

Sofia Rasmussen

Sofia Rasmussen

Föreläsare med som lämnar publiken extra klok

Samhällsbyggnad

Moderatorer med en utbildande profil

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2