Anna Bellman

Anna Bellman

Det handlar om kommunikation

Anna Bellman vet vad som fungerar när. Oavsett om det är som föreläsare, moderator, konferencier eller debattledare ger Anna en proffsig och lustfylld guldkant på ditt evenemang.

Hur vet du att din publik, oavsett om den är stor eller liten, tar till sig det du vill säga? Att få ett möte, en presentation eller en säljpitch att verkligen nå fram, skapa förändring eller inspiration, kräver en del. Anna Bellman ger på ett interaktivt och lustfyllt sätt konkreta tips som får dig att inse vad som fungerar till vem.

Hur kan du lära känna din publik och anpassa din kommunikation så att de verkligen tar till sig det du säger? Vet du vilket intryck och avtryck du ger hos dem du möter? Hur kan du få andra att köpa dina idéer, tjänster eller produkter? Det handlar om kommunikation.

Det kommunikativa ledarskapet

Hur du kommunicerar det svåra och komplexa. Och när allt förändrar sig i en rasande takt - hur du får med dig andra på resan.

Skulle du köpa dig själv?

Hur du ger ett gott intryck för att få andra att vilja köpa dina idéer, tankar, produkter och tjänster.

Människor är olika - kommunicera därefter

Hur ser din personprofil ut och hur uppfattas du av andra? Lär dig vad som skiljer oss åt, de fyra olika temperamenten, hur olika människor kommunicerar och vad du kan göra för att verkligen nå fram - till alla.

Fånga de kritiska första 5 minuterna

Tips på hur du fångar din publik de första kritiska minuterna och får dem att vilja höra mer.

Anna Bellman är en mycket erfaren föreläsare, moderator och talartränare med stor erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Hon började som journalist inom radio och TV och arbetade under flera år som marknads- och kommunikationschef både inom IT- och fastighetsbranschen. Hennes erfarenhet av ledande position i näringslivet och av att själv ha drivit bolag, kombinerat med hennes journalistiska ådra och vana av direktsändningar, gör henne unik. Hon förstår ledarens svåra kommunikationsutmaningar och komplexiteten att leverera rätt budskap så att alla hänger med.

Att arbeta med möten och konferenser är att arbeta med förväntan. Det ska levereras något som besökarna både ska inspireras och bli motiverade av så att det sker en förändring på hemmaplan. Det är den stora utmaningen. Anna älskar att, tillsammans med kunden, arbeta med mötet så att de mål som sätts upp också nås. Med råge. Målet är att alltid överträffa förväntningarna.

Anna har skrivit boken "Släpp retoriken - fokusera på publiken" och utvecklat konceptet "Briljera när du ska presentera" – som föreläsning, utbildning och personlig talarträning. På ett inspirerande och underhållande sätt får du användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation. Anna är certifierad i kommunikationsverktyget Insights Discovery och medlem i ATD - Association for Talent Development.

Anna kan skräddarsy sina upplägg utifrån era behov och önskemål. Exempel på föreläsningar;

Den ofrivillige säljaren

Du är expert på det du gör, men hur får du andra att köpa dina idéer, tjänster eller produkter? Genom att få andra att gilla dig har du kommit långt i att övertyga dem om att det du erbjuder är det de behöver. En föreläsning som ger konkreta råd om hur du kan bli mer trovärdig och övertygande, genom att vässa din paketering, din presentation och din personliga kommunikation.

Briljera när du ska presentera – inspiration på konferensen

Håller du ofta presentationer men inser att de kan bli bättre? Oavsett om du ska hålla ett möte, en säljpitch eller en stor dragning finns det en del grundläggande delar som gör att du med lite träning kommer att glänsa och övertyga. Anna Bellman ger inspiration men framför allt konkreta tips och motivation till att göra det lilla extra som krävs för att kunna briljera när du ska presentera.

Släpp retoriken - fokusera på publiken

Om du vill vara den ledare, säljare, kollega eller presentatör som på riktigt lyckas fånga intresset och får andra att ta till sig ditt budskap så finns det en del saker att tänka på - och vissa saker att sluta med. Släpp retoriken - fokusera på publiken är en föreläsning som utmanar dig att byta fokus från dig själv till den du vill nå.

En del av innehållet;
• Hur blir du av med nervositet?
• Hur tar du fram ditt huvudbudskap?
• Hur fångar du publikens intresse på tre sekunder?

Så får du med dig dina medarbetare

Du vill förändra, du vet vart ni ska, men hur får du med dig dina medarbetare på tåget? Som chef har du ett stort ansvar, en stor utmaning men också ett stort privilegium i att leda dina medarbetare rätt. Mycket handlar om hur du kommunicerar det du vill ska bli gjort.

Innehåll:
• Hur du förklarar förändringen på ett sätt så att det inte finns något "varför då?" utan snarare ett "yes, det gör vi!"
• När du tycker att du har informerat – kan du inte göra mer då?
• Tänk inte medarbetare – tänk medansvariga.
• Hur du fortsätter att kommunicera och motivera.

Sagt om Anna;

"Anna Bellman föreläser kunnigt, underhållande och inspirerande om det första intryckets betydelse. Hon varvar personliga erfarenheter och reflektioner med konkreta tips och råd. Att det första intrycket är betydelsefullt är de allra flesta av oss medvetna om, men vilka konsekvenser det kan få om vi inte har tänkt igenom vilket intryck vi vill ge i specifika situationer utan att ge avkall på våra personligheter, var något Anna uppmärksammade på ett ypperligt sätt. Jag kan varmt rekommendera Anna som föreläsare. Och även som den strålande moderator hon är." - Cornelia Eneroth, Solo Business Club

"Vi anlitade Anna Bellman som föreläsare på temat "Så gör du ett gott första intryck". Jag hade hittat henne via sajten motivation.se och tänkte att hon kunde passa för oss. Det visade sig vara helt rätt! Anna var som klippt och skuren för uppdraget. Med imponerande energi och stor kunskap höll Anna en inspirerande och användbar föreläsning för våra medlemmar." - Åsa Askne, ordförande Hudiksvalls Affärskvinnor

"Anna klev in i ett nervöst skede där jag skulle iklä mig hennes roll och vara moderator på en heldagskonferens på jobbet. På ett klarsynt sätt navigerade hon mig till ett tydligare sätt att uttrycka det jag ville förmedla från scen – och kom med smarta tips om hur att hålla publiken intresserad och engagerad. Men bäst av allt var att hon ingav mig ett lugn att våga ha kul också – och det hade jag!" - Christina Psarris, KAM på SJ AB

"Från "nära döden"-upplevelse till glädje! Vilken förmån att få träffa Anna Bellman och bli coachad av någon som är så professionell, varm och inspirerande. Genom konkreta tips om allt från innehåll, disposition till hur man fångar publiken lärde Anna mig att med rätt attityd och mycket förberedelse så går allt. Med smittande glädje och stort engagemang coachade Anna mig från en ’nära döden’-känsla inför att gå upp på scen till en förväntansfull glädje över att få kliva fram och förmedla mitt budskap." - Ulli Söderberg - ekonomichef Svensk Fastighetsförmedling

Pressbilder

Anna Bellman

Anna Bellman

Fotograf: Peter Holgersson

Föreläsare

Presentationsteknik

Moderatorer med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2