Anna Bellman
Fotograf: Peter Holgersson

Anna Bellman

Föreläsare. Kommunikationsexpert. Moderator.

Anna Bellman är en inspirerande föreläsare inom kommunikation, relationer, samarbete och ledarskap. Hon är även mycket erfaren och efterfrågad som moderator och konferencier.

Annas föreläsningar kännetecknas av hög energi, igenkänning och humor, alltid med målet att de som lyssnar ska få inspiration, värdefulla insikter och användbara verktyg. Anna anpassar alla sina uppdrag så att de är relevanta för just den enskilda situationen och hon är en mästare på att engagera och fånga publiken, ofta genom interaktion. Föreläsningarna handlar bland annat om hur du kan kommunicera för att påverka andra, skapa starka team och tillitsfulla relationer och samarbeten. Att det kan vara avgörande att få insikt i vad som skiljer människor från varandra och hur du gör för att kvittera dina budskap så att du kan vara säker på att andra inte bara hör det du säger, utan framför allt förstår det du menar. Anna ger konkreta och direkt användbara tips på hur du kommunicerar med karisma, trovärdighet och övertygelse så att du stärker dina relationer och skapar engagemang.

Med en naturlig nyfikenhet, en unik förmåga att få människor att växa och budskap att nå fram får Anna ofta uppdrag som ledartränare, mentor och talarcoach, där hon utbildar både grupper och enskilda i kommunikation och ledarskap. Anna är författare till den populära boken "Släpp retoriken - fokusera på publiken".

Annas bakgrund som journalist inom radio och TV, som marknads- och kommunikationsdirektör i både it- och fastighetsbranschen, och som grundare av en kommunikationsbyrå, gör att hon har förståelse för de kommunikationsutmaningar olika organisationer har och komplexiteten att leverera tydliga budskap så att alla hänger med och känner tillit. Anna arbetar inom både privat och offentlig sektor och inom de flesta branscher. Hon sätter sig snabbt in i sina kunders situation, skräddarsyr alla sina uppdrag och lägger stor vikt vid förberedelser för att ge sin publik det allra bästa.

Exempel på föreläsningar:
Kvitterat – när andra inte bara hör vad du säger utan förstår vad du menar
En stor del av alla problem på arbetsplatsen eller i privatlivet beror på kommunikation och relationer som inte fungerar. Missförstånd, misstolkningar och att vi tar för givet hur andra fungerar och tänker är vanligt. "Hör du inte vad jag säger?" Föreläsningen ger kunskap i vad som skiljer människor från varandra, varför det blir krockar, varför andra inte alltid förstår det du menar och hur du kan kvittera så att du vet att andra uppfattar det du vill.

Släpp retoriken - fokusera på publiken
Om du vill vara den ledare, säljare, kollega eller presentatör som på riktigt lyckas fånga intresset och får andra att ta till sig ditt budskap så finns det en del saker att tänka på – och vissa saker att sluta med. En del av innehållet: Hur blir du av med nervositet? Hur tar du fram ditt huvudbudskap? Hur fångar du publikens intresse på tre sekunder? Få en boost och många användbara tips under en energifylld föreläsning om presentationsteknik som fungerar.

Kommunikativt ledarskap – i förändring
När förändring går allt fortare samtidigt som förändring är svårt att hantera – hur ska vi då förhålla oss och agera? Hur ser det ledarskap och den kommunikation ut som får människor att vilja gå åt ett visst håll? Föreläsningen ger konkreta verktyg i vad som gör en lyckad förändringsledning, hur man tar reda på vart människor befinner sig och vad som krävs för att leda olika typer av personer så att alla hänger med.

Moderator och föreläsare – vid samma tillfälle
Det blir allt vanligare att Anna själv ger kortare miniföreläsningar under en dag där hon verkar som moderator, som ofta följs av någon form av workshop där deltagarna själva bidrar. En uppskattad form som skapar energi och är en naturlig del i helheten.

Det kan exempelvis handla om hur vi gör för att förstå och kommunicera med olika människor, vad ett varumärke är och hur vi får alla att se sin del i att bygga ett starkt varumärke, hur man tar fram en hisspitch och stärker sin förmåga att snabbt presentera inför andra...

Allt skräddarsys för att passa just er organisation och era önskemål.

Röster om Anna
"Tack Anna. Du levererade som alltid! Alltid kul att jobba med dig, du är varm, behaglig och mycket proffsig!" Louise Hedin, Key Account Manager Creative Meetings

"Anna är kvicksilvret som modererar ett seminarium med lika delar smittande entusiasm som genomtänkt struktur. Dessutom har Anna ett lyssnande öra. När något överraskande eller spännande sägs stannar hon upp och fördjupar samtalet. Den förmågan har långt ifrån alla som leder seminarier." Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

"Anna Bellman är mycket kompetent och proffsig i allt hon gör. Hon är lyhörd, alltid påläst och har bra scenvana. Dessutom hanterar hon olika typer av människor på ett enkelt och lättsamt sätt, vilket är otroligt värdefullt när det handlar om att få en konferensdag så bra som möjligt. Det är några av anledningarna till att vi har valt att anlita Anna för fjärde gången till Radar Summit i november 2020." Christina Werner, Market & Event Manager Radar

"Anna - du gjorde vår kväll! Med ditt proffsiga men ändå varma och nyfikna sätt lyfte du hela galan och bidrog mycket starkt till att kvällen blev en succé. Tusen tack från mig och alla oss på Ramboll. You rock!" Carmen Wargborn, Brand Experience Manager Ramboll Sverige

"Du är helt enkelt jättebra! Din föreläsning var mitt i prick och jag precis som alla andra satt och njöt och insöp kunskapen du förmedlade på ett mycket bra sätt."
Margot Bratt, ansvarig för Energirådgivarnas konferens

"Anna är en mycket trevlig, varm, öppen och förtroendeingivande person som är lätt att arbeta med. Hon är proffsig i förberedandet och genomförandet - "trygghet i en liten ask". Som beställare känner jag mig trygg och kan fokusera på andra detaljer innan och under genomförandet. Anna ger ett kunnigt intryck på och utanför scenen." 
 Jeanette Hellgren, Verksamhetsledare StyrelseAkademien Mälardalen

"Tack för Din utmärkta insats och Ditt fina samspel på scenen. Du var professionell, uppvisade riktig fin känsla och perfekt timing. Dina intelligenta frågor och Din kontroll över eventet imponerade." 
Gordana Biernat, föreläsare och författare - en av Oprahs SuperSoul100 Teacher

"Föreläsningen var riktigt, riktigt bra. Vi fick med oss många konkreta tips, en del helt nya. Anna Bellman bjöd in publiken, skapade engagemang och en bra stämning där våra medarbetare var mer positiva än vanligt resten av dagen. Det var den bästa föreläsning vi haft."
Sanna Turina, distriktschef Ramboll

Pressbilder

Anna Bellman

Anna Bellman

Kommunikationsexpert

Fotograf: Linda Broström

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2