Hem > Personligheter > Anna Lindberg

Anna Lindberg

Mitt bästa jag - Att prestera när det gäller

Med 73 Sm-guld och 6 EM-guld på meritlistan är Anna Lindberg är en av Sveriges mest framgångsrika simhoppare genom tiderna. Hon föreläser bland annat om att prestera så bra som möjligt när det gäller som mest, utifrån sina egna förutsättningar.

Anna Lindberg föddes i Karlskoga 16:e november 1981. Vid 7-års ålder började hon träna simhopp. Vid sidan av simhoppningen tränade Anna simning och gymnastik. Simhoppningen var det som hon tyckte var roligast och det var också där som hon gjorde bäst resultat så när det blev dags att välja var valet inte så svårt. Redan som 13-åring gjorde Anna Lindberg sitt första EM och 1996 fick hon chansen att åka till OS i Atlanta för att se och lära, Anna kom 8:a.

Åren mellan OS i Atlanta och OS i Sydney 2000 gick bra resultatmässigt både som junior och senior. På OS i Sydney blev hon 5:a. Åren mellan OS i Sydney och OS i Aten blev fyllda av skador. Anna kämpade för att komma tillbaka år efter år och det gjorde att glädjen för idrotten inte fanns där som den gjort innan. Hon slutade på 19:e plats på OS i Aten.

Efter OS i Aten bestämde sig Anna för att göra en del förändringar i sin träning och satsning. Hon inledde ett samarbete med Ulf Karlsson och Christian Augustsson. Ulf tog hand om all fysträning utanför den simhoppsspecifika träningen och Christian hjälpte till som mental rådgivare. 2006 tog Anna sina första EM-guld på 1- och 3 meter.

Anna Lindberg, som nu har avslutat sitt elitidrottande, kan se tillbaka på en fantastisk karriär med inte mindre än sex guldmedaljer i EM. Vid sidan av simhoppningen har hon studerat konst och design, inredningsarkitektur, anatomi och fysiologi och coachning.

När hon föreläser talar hon ofta under rubriken "Mitt bästa jag", en föreläsning som handlar om att prestera så bra som möjligt när det gäller som mest, utifrån sina egna förutsättningar. Hon föreläser även ofta om mental träning. Annas sätt att jobba med tävlingsplanering, avslappning, visualisering och hur hon förhåller sig till olika saker i livet. Allt för att hon ska må så bra som möjligt och skapa förutsättningar att prestera på topp. Andra ämnen som hon kan föreläsa om är bland annat målsättning, skador, och att idrotta på elitnivå efter att man har fått barn.

Efter simhopparekarriären har Anna Lindberg bland annat varit expertkommentator i Kändishoppet i TV3 och finaldeltagare i Mästarnas mästare i SVT.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta