Tone Bekkestad
Fotograf: Knut Bry

Tone Bekkestad

Meteorolog som ofta syns i TV4

Tone Bekkestad talar om klimatförändringar på ett lättförståeligt sätt och kan redogöra för vilka konsekvenser de kommer att få för naturen och människorna.

Tone Bekkestad är utbildad meteorolog vid Universitetet i Bergen och har många års erfarenhet inom områdena väder och klimat. I sina föredrag delar hon – på ett lättfattligt sätt - med sig av sin kunskap om klimatförändringar, de senaste forskningsresultaten och framtida klimatförändringars konsekvenser för naturmiljön och människan.

I hennes föreläsning "Go green by black numbers!" talar Tone om smarta gröna teknologiska lösningar och lönsamma gröna investeringar. Efter ett drygt decennium framför kameran som TV-meteorolog på TV4, och med gedigen kunskap om klimat och klimatförändringar, är Tone med sitt proffsiga framförande en mycket uppskattat och flitigt anlitad föreläsare på temat klimat, klimatförändringar, och lösningar på en av vår tids största utmaningar.

Tones intresse för klimatet började redan 1992 då hon hade en känd professor på området som sin handledare vid University of Calgary, Canada. Med många års erfarenhet inom väder och klimat, och ett allt större fokus på hur vi ska kunna lösa klimathotet, har hon precis lanserat boken "Nu jäklar är det dags!". I föredragen och boken visar Tone vilka fantastiska möjligheter som finns för att lösa klimathotet.

Lyssna på en spännande föreläsning, där Tone lyfter fram innovativa och spännande exempel på förnybar energi, energieffektiv teknik, innovativa och lönsamma investeringar. Hon presenterar också ett antal exempel på företag som, genom att se över sin resursanvändning, har sparat stora pengar och minskat dess negativa miljöpåverkan. Följ med på en resa in i vad hon kallar "lösningarnas värld" – lösningar på klimathotet genom inspiration stället för dåligt samvete.

Som Tone sager: "Kom ihåg – vi ska tillbringa restan av våra liv i framtiden. Låt oss fokusera på den och göra den till en underbar värld!".

Tone Bekkestad är även moderator inom områden kopplade till klimatfrågan.

Pressbilder

Tone Bekkestad

Tone Bekkestad

Fotograf: Knut Bry

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2