Ulf Löwenhav

Ulf Löwenhav

Ekonomiskt ledarskap under förändring

Beteendeekonomen Ulf Löwenhav är en visionär omvärldsanalytiker med inriktning på psykologi och ekonomi. Han föreläser på universitetsnivå och för företagsledningar om exempelvis digitala och kulturella trender.

Ulf Löwenhav är passionerad och kunnig i alla aspekter av ekonomi och omvärldstrender och skräddarsyr presentationerna med relevanta och utmanande exempel för att engagera åhöraren och förmedla aktuella fakta. Ulf är unik i att kombinera företagsekonomi med psykologi och omvärldstrender och kan utveckla och beskriva varför det är så utmanande att vara ledare och fatta bra beslut när omvärlden ändrar sig.

Ulf beskriver gärna hur vi utmanas av olika ekonomiska trender men även hur vi skapar nya typer av stammar och okritiskt följer olika grupper. Ulf har även engagerats för att matcha ledningsgruppers och styrelsers utvecklingsarbete och ibland även för att tvinga fram reaktioner.

Flera nobelpristagare har de senaste åren fått oss att inse att marknaderna inte är särskilt effektiva, individerna är irrationella och besluten drivs av känslor och det undermedvetna. Det kullkastar etablerade modeller i marknaderna och ifrågasätter vinstmotiven till fördel för innovation, företagets samhällsansvar, och ett bättre och hållbart ledarskap. När nya insikter kombineras med tilltagande förändringstakt i samhället, skakar det om våra grundvalar och ställer nya krav på bolagsstyrning, strategier och företagens organisation.

Ulf lyckas på ett engagerande sätt levandegöra utvecklingen och applicera de starka trenderna på olika branscher och företag. Vi får se intressanta och tänkbara scenarier varvade med praktiska och konkreta framtidsexempel. Föreläsningar och utbildningar kan vara timme, halvdag och heldag.

Sagt om Ulf:

"Otroligt kompetent och engagerande"
"Föreläsningarna har förändrat mitt liv"
"Jag blev provocerad till att inse att jag har fel"

Video

Pressbilder

Ulf Löwenhav

Ulf Löwenhav

Fotograf: Jana Damroese

Utbildare

Framtid

Omvärld

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2