Magnus Lindkvist
Fotograf: Wouter Roosenboom

Magnus Lindkvist

Sveriges mest omtyckta framtidstalare

Föreläsningar fulla av ahhh, haha och aha!

"Att lyssna på Magnus Lindkvist är att föryngra sin hjärna." Så sade Jan Gradvall och han är inte ensam, utsedd till Årets Talare av Talarforum och en av världens tio bästa talare av meetings.net, återkommande TED-talare och författare till en rad böcker om futurologi är Magnus Lindkvist en av Sveriges absolut mest framgångsrika internationella talare på ämnet framtidstänkande och trender.

Sedan tidigt 2000-tal har Magnus Lindkvist rest världen runt och hjälpt individer och organisationer att förstå framtiden, tänka i nya banor kring den tid som komma skall – och inse att "framtid" inte är ett substantiv utan ett verb. Med snart tjugo års erfarenhet kan han gå in på djupet i organisationers specifika utmaningar och möjligheter. Detta gör att hans föreläsningar inte bara blir en stor dos inspiration utan även ett användbart verktyg för att bygga en innovativ kultur, rekrytera framtidens arbetskraft eller öka konkurrenskraften i en morgondag som blir allt svårare att överblicka.

Magnus är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har kombinerat sifferkunskapen med filmstudier på UCLA och journaliststudier på JMK, vilket genomsyrar hans föreläsningar och böcker – de balanserar det mätbara med det fantasifulla, insikter om världsekonomins riktning varvas med anekdoter om hur Depeche Mode komponerade "Enjoy The Silence."

Framtiden har förändrats under det senaste årtiondet. Det brukade vara en ljus plats full av flygande bilar, solblänk i skyskrapor av glas och en enda stor, lycklig och välmående global familj som håller händerna. I dag föreställer vi oss i stället en brinnande planet full av jobbstjälande robotar, galna politiker och övergivna köpcenter. Det här är bakgrunden mot vilken vi – ledare, entreprenörer och, framför allt, människor – förväntas arbeta, drömma och bygga vårt nu. Frågan, och utgången för Magnus Lindkvists föreläsningar, är: hur? Magnus delar med sig av sina bästa och mest användbara insikter i de mentala verktyg vi kan använda oss av när vi tänker och planerar framåt.

Med sin kännetecknade balans av akademisk disciplin och humor varvar Magnus kultur, ekonomi och politik med futurologisk insikt som sätter igång tankar och samtal fulla av ahhh, haha och aha!

Framtiden är ett verb
Böckerna är ett tillfälle för Magnus att fördjupa sig i de ämnen han föreläser om och ständigt samlar kunskap kring, vilket också ständigt utvecklar hans framtidstänkande. Hans mest kända bok är Everything We Know Is Wrong från 2009 som publicerades i Sverige under namnet Trendspanarens Handbok. I sin kommande bok djupdyker han i en insikt som präglat hans karriär. Han har i sin forskning funnit att det vi kallar "framtiden" egentligen borde ses som en slags aktivitet – att framtida - då morgondagen skapas av tankar, experiment och misstag snarare än av siande. Det finns ingen kristallkula i vilken vi kan urskilja ännu icke-inträffade händelser, men var och en av oss har en hjärna med vilken vi kan tänka, känna och planera. Framtiden är något vi gör.

"Den bästa svenska exporten sedan ABBA och köttbullar."
Magnus är medlem i Long Now Foundation, en Kalifornisk organisation inrättad för att främja långsiktigt tänkande och har vid ett flertal tillfällen talat för TED, både på Main Stage i USA samt i de många TEDx-seminarierna som organiseras runt om i världen. Under sina två decennier i den globala talarbranschen har Magnus fått en mängd positiva omdömen, men frågan är om inte en HR-direktör i Storbritannien tog priset när han sa: "Magnus Lindkvist är den bästa svenska exporten sen ABBA och köttbullar."

Pressbilder

Artiklar

Magnus Lindkvist

Magnus Lindkvist

Trendspanare

Fotograf: Magnus Skoglöf

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2