Fotograf: Magnus Skoglöf

Magnus Lindkvist

Med licens att störa

Med en unik rockstjärnestil väver han samman de viktigaste och mest aktuella trenderna om hur samhället, livet och näringslivet kan se ut i framtiden. Hans genomslag bottnar i en ekonoms grundliga kunskap, en journalists nyfikenhet samt en stark karisma.

Ingenting är så påverkat av nuet som framtidsprofetior. Insikten om det är utgångspunkten för Magnus Lindkvists arbete.

Magnus Lindkvist är en internationellt känd trendspanare och futurolog som ägnar all sin tid åt att hitta ledtrådar till framtiden. Hans förmåga att inspirera företag och organisationer att förstå samtiden, framtiden och utvecklingen vi står inför, är uppskattad över hela världen. Magnus har länge varit en framgångsrik TED-talare.

Magnus avsikt är att förebygga den trångsynthet som många företag lider av. Han ger ett nytt synsätt i en tid där framtiden bitvis känns både osäker och omvälvande. Lindkvist kallar det han gör för "intellektuell akupunktur".

Där vi ser framtiden som en teknikorgie med inopererade mobiltelefoner och flygande bilar borde vi istället tänka på allt det som inte kommer att förändras. Sitt material hämtar han från diverse olika källor för att inte fastna i någon genre, hans styrka är att ge en mångfacetterad bild av framtiden.

Han är författare till fem bästsäljande böcker, bland andra:

Everything We Know Is Wrong

The Trendspotter's Handbook

Minifesto: Why Small Ideas Matter in a World of Grand Narratives

Samtliga böcker har översatts till ett tiotal språk, allt från kinesiska till tyska.

Magnus blev placerad på listan "The Ten Best Speakers in the World" med motiveringen "His fantastic timing, storytelling, and politically incorrect humor will keep the audience—a global audience—laughing and talking well after his talk ends."
Alla företagare fokuserar, de fokuserar så hårt att de blir närsynta, och det är här störandet kommer in i bilden. Genom sina föreläsningar ruskar Magnus Lindkvist om i vårt fokus och får oss att höja blicken.

Pressbilder

Artiklar

Magnus Lindkvist

Liknande profiler

Inspirerande föreläsare

Moderatorer som inspirerar

Moderatorer med ämnesexpertis