Fotograf: niklas palmklint

Pär Lager

En högpresterande och hållbar organisation

Pär Lager är sedan början av 2000-talet en av Sveriges mest uppskattade föreläsare. Han har en både gedigen och unik ledarerfarenhet från börsnoterat internationellt företag, mellanstora ägarledda bolag, startups samt offentlig sektor.

Pär Lager sitter i flera styrelser för både företag och organisationer och är tidigare VD och koncernchef för en av Sveriges och Norges ledande utbildningskoncerner.

Pär Lager har genom sina olika ledarroller fått en bred erfarenhet inom ledarskap, omvärldsanalys, innovation och kommunikation. Han är själv en mycket entusiasmerande ledare som ser värdet av att använda omvärldsanalys och kommunikation som viktiga verktyg för att skapa starka, hållbara och innovativa organisationer som når ambitiösa mål och släpper lös den fulla potentialen ur medarbetare och hela organisationen.

Pär Lager föreläser och inspirerar kring framförallt fyra områden.
• Omvärldsanalys, framtid och trender
• Ledarskap – från vision och strategi till medarbetarskap
• Smart intern- och extern kommunikation och det kommunikativa ledarskapet
• Innovation och utveckling – hur företag och organisationer hanterar "Disruptive Technologies"

Pär är känd för att anpassa sina föreläsningar och använder såväl sin egen erfarenhet som andras lärdomar och aktuell forskning. Han är en föreläsare som förmedlar mycket energi och använder sig ofta av praktiska exempel i tal, ljud och bild.

Tidigare var Pär Lager VD för reklam- och kommunikationsskolan Berghs School Of Communication. Under den perioden gick Berghs från att vara en välrenommerad svensk skola till att bli internationellt erkänd. Berghs utsågs till världens bästa kommunikationsskola av Cannes Lions, världens främsta mötesplats och tävling inom kreativitet och kommunikation. För tredje gången i rad och femte gången totalt utnämndes 2016 Berghs till "School of the Year" i tävlingen Future Lions i Cannes.

Pär har också en bakgrund som bl.a. chef för affärsutveckling i börsbolaget Sifo Group, politiskt sakkunnig på Utbildningsdepartementet samt chef för strategi och omvärldsanalys på Svenska Spel. Pär har suttit och sitter i styrelsen för flera Tech startups samt i bl.a. Plan International Sverige, Kulturfonden Sverige Finland samt högskolan Westerdals Oslo ACT. Innan arbetslivet hade Pär en karriär i landslaget i cykel.

Pressbilder

Pär Lager

Fotograf: Johanna Norin

Organisation

Framtid

Kreativitet

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });