Här är Sveriges bästa talare – personerna som utvecklar, utmanar och utbildar Sverige

Årets talare utsågs på Talargalan på Berns igår.

Kvällen bjöd på ett kändistätt mingel med bland andra Sveriges absoluta toppar av föreläsare, moderatorer och kända medieprofiler. Vinnarna är: Årets Talare Genombrott - Charbél Gabro, Årets Talare Moderator – Alexandra Pascalidou, Årets Talare Man – Andreas Ekström, Årets Talare Kvinna – Susanne Pettersson. Under kvällen delade även Talarforum ut Årets talare Hederspris till Linnéa Claeson för sitt viktiga samhällsengagemang. Hon är inte bara en stark förebild, opinionsbildare och inspiratör utan även en fantastisk föreläsare med en modern framtoning som delar Talarforums värderingar om allas lika värde.

Christina Rickardsson som vann Årets talare genombrott förra året stod som konferencier för kvällen och Nicholas Fernholm, vinnare av Talarforum Talang - en tävling för att lyfta unga föreläsa talanger, höll en kort föreläsning innan det var dags för kvällens höjdpunkt, att utse vinnarna av Årets Talare. Vinnarna har tagits fram genom en officiell röstning, jury bedömning samt kundutvärderingar. Talarbranschen är en mansdominerad bransch varför vi har valt att ha kategorierna man och kvinna separat.

Bilder från galan kan ni se på vår Facebooksida

Susanne Pettersson: Årets Talare – Kvinna

Motivering: Susanne Pettersson har en gedigen teoretisk kunskap kombinerad med genuin glädje och närvaro gör att hon på ett unikt sätt når fram till både hjärtat och hjärnan hos lyssnarna. Hennes pedagogik och berättarförmåga gör att vi tar till oss de nycklar som får team och individer att prestera långt över vad de trodde var möjligt.

Hon ger oss kraft och energi och får oss att dra åt samma håll och har under lång tid framgångsrikt bidragit till andra människors framgångar, både inom näringslivet och idrotten.

Andreas Ekström: Årets Talare – Man

Motivering: Andreas Ekström är en briljant talare och ett givet val för den som vill få nya tankar och insikter om omvärlden. Han uppskattas mycket för sin verbala förmåga som får oss att bli nyfikna på framtiden, samtidigt som han inte viker från de farhågor som finns.

Han får oss att reflektera över vår gemensamma digitala framtid, utan att fokusera på tekniken. Perspektivet är i stället samhället och människorna i det, där utgångspunkten sällan är att leverera de perfekta svaren. Pedagogiskt belyser han istället vilka som är de viktigaste digitala frågorna när vi bygger det samhälle vi vill ha framöver.

Alexandra Pascalidou: Årets Talare – Moderator

Motivering: Passionerad. Modig. Påläst. De uppskattande orden kommer från nöjda kunder som beskriver henne. Alexandra Pascalidous enorma driv har gett henne en imponerande karriär, där omväxlingen är stor och uppdragen varierade. Därmed har hon en stor kunskap som hon skickligt använder sig av i sin roll som moderator. Det får hennes intervjuobjekt att känna sig trygga. Hennes förmåga att sprida glädje och entusiasm även i svåra sammanhang får publiken att känna sig inkluderad och vila tryggt i hennes händer.

Hon har blivit prisad för ditt brinnande samhällsengagemang såväl nationellt som internationellt. Nu uppmärksammas hon även välförtjänt för skickligt modererande.

Charbél Gabro: Årets Talare - Genombrott

Motivering: Charbél Gabro är en föreläsare med en unik förmåga att fånga och beröra åhörarna genom sin karisma och starka, personliga historia. Han skyggar inte för att ta upp svåra frågor och hans tydlighet skapar trygghet.

Under året har kundutvärderingarna från Talarforums kunder slagit i taket: högsta betyg från samtliga kunder han har föreläst för. Imponerande, och ett tecken på att han är något alldeles extra!

Charbél sprider sitt viktiga budskap och delar med dig av sin kunskap. På så vis skapar han en ökad förståelse för andra människor och får oss att reflektera över våra egna beteenden och fördomar.

Talargalan

Talargalan startade för att för att uppmärksamma Sveriges främsta talare och inspirera fler till att dela med sig av kunskap och erfarenheter för att utveckla individer och företag. Talare sprider kunskap genom inspiration, vilket är ett redskap för att stärka verksamheter, grupper eller individer. Kunskap utvecklar och skapar framgång vilket Talarforum tycker ska uppmärksammas.

Tidigare vinnare

  • Nisse Simonson 2006

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2