Hem > Personligheter > Christina Rickardsson

Christina Rickardsson

Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

Christina Rickardsson vill med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer att utveckla sitt multikulturella arbete.
Vinnare av Årets talare - Genombrott 2017.

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till ett välmående villaområde i Vindeln, i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Exempel på föreläsningar;
Identitet:

Den här föreläsningen grundar sig i frågor som identitet, kulturkrockar, fördomar och samhällsnormer – med avstamp i Christinas egna historia från livet i Brasilien till sin första tid i Sverige och tiden där efter.

Inspiration:

Den här föreläsningen handlar om hur man gör lemonad av citroner och hur man ser på livet från den ljusa sidan, trots mörker. Här blandas allvar med humor och föreläsningen inspirerar till att finna modet att göra det man vill, samt hur man får motivation till det.

Skräddarsydd föreläsning:

Tillsammans med dig som kund bygger Christina en föreläsning utifrån ditt önskemål, alltid med avstamp i Christinas historia. Målet är att just du ska få ut så mycket som möjligt av mötet.

Lyssna på Christina Rickardsson

Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

När: Fre 13 april, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00

Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Talarforums föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Vi kan tyvärr inte ta emot studerande.
Vill du bli inbjuden?
Anmäl dig här
Namn*
Befattning*
Företag*
E-post*
Telefon*
Vilka slags möten engagerar du talare till?

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta