Hem > Personligheter > Samir Sabri

Samir Sabri

En andra chans

Samir Sabir är en mycket uppskattad och erfaren föreläsare som genom sin starka berättelse väcker många känslor. Men han beskriver också att det finns en väg ut ur kriminalitet och missbruk.

Samir Sabri är initiativtagare till 2ndChance som jobbar med att förebygga brott, att få ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet eller fastna i ett drogberoende att se andra möjligheter. 2ndChance jobbar individuellt och i grupp med sorgebearbetning och att bearbeta relationer så varje individ kan ta ställning till vad de vill göra med sitt liv och att göra en realistisk plan för hur de ska uppnå sina mål.

Samir har egen erfarenhet av att lämna kriminalitet bakom sig. För honom var teatern vändpunkten där allt ställdes på sin spets. Samir har också jobbat som nationell projektledare för Arbetsförmedlingens projekt "Unga In". Han är också engagerad som kontaktperson på socialförvaltningen.

Många ungdomar känner igen sig när Samir berättar om sin uppväxt, som präglades av otrygghet och svek, hur sveken födde hat och rop efter revansch.

1986 dömdes han för att ha mördat sin styvmamma. Påföljden blev sluten psykiatrisk vård. Efter drygt ett år på sjukhuset tog han tillbaka sitt erkännande. Han berättade då att det i själva verket var pappan som var mördaren. I Aftonbladets pod Fallet beskrivs Samirs kamp för upprättelse.

För att få människor att kunna och vilja vända sina liv krävs samarbete, vilja och förståelse mellan den enskilde och andra aktörer. Han har därför varit engagerad som föreläsare på bland annat Business arena, på fängelser, i skolor, hos enskilda kommuner och företag.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta