Samir Sabri
Fotograf: Jan-Ake Eriksson

Samir Sabri

Våga börja prata

Samir Sabir är en mycket uppskattad och erfaren föreläsare som genom sin starka berättelse väcker många känslor. Men han beskriver också att det finns en väg ut ur kriminalitet och missbruk.

Samir Sabri är initiativtagare till 2ndChance som jobbar med att förebygga brott, att få ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet eller fastna i ett drogberoende att se andra möjligheter. 2ndChance jobbar individuellt och i grupp med sorgebearbetning och att bearbeta relationer så varje individ kan ta ställning till vad de vill göra med sitt liv och att göra en realistisk plan för hur de ska uppnå sina mål.

Samir har egen erfarenhet av att lämna kriminalitet bakom sig. För honom var teatern vändpunkten där allt ställdes på sin spets. Samir har också jobbat som nationell projektledare för Arbetsförmedlingens projekt "Unga In". Han är också engagerad som kontaktperson på socialförvaltningen.

Många ungdomar känner igen sig när Samir berättar om sin uppväxt, som präglades av otrygghet och svek, hur sveken födde hat och rop efter revansch.

1986 dömdes han för att ha mördat sin styvmamma. Påföljden blev sluten psykiatrisk vård. Efter drygt ett år på sjukhuset tog han tillbaka sitt erkännande. Han berättade då att det i själva verket var pappan som var mördaren. I Aftonbladets pod Fallet beskrivs Samirs kamp för upprättelse.

För att få människor att kunna och vilja vända sina liv krävs samarbete, vilja och förståelse mellan den enskilde och andra aktörer. Han har därför varit engagerad som föreläsare på bland annat Business arena, på fängelser, i skolor, hos enskilda kommuner och företag.

Pressbilder

Samir Sabri

Samir Sabri

Missbruk / Kriminalitet

Mångfald

Inspirerande processledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2