Årets talare 2017

Vem blir Årets talare 2017?

Det finns många fantastiska föreläsare och moderatorer i Sverige med både starka, inspirerande och engagerande berättelser. De berör aktuella, viktiga och ibland svåra ämnen. De gör det för att sprida kunskap och inspiration.

Här är de nominerade till Årets talare i kategorierna; Årets talare – Genombrott, Årets talare – Moderator, Årets talare – Man och Årets talare – Kvinna.

Vilka talare har inspirerat, motiverat och berört dig mest under 2017? Är det någon moderator som du minns speciellt? Har du sett någon helt ny föreläsare eller moderator som inspirerat dig till att förändra ditt sätt att arbeta eller att leva?

Röstningen är avslutad. Vinnarna presenteras på Talargalan på Södra Teatern i Stockholm 6 februari 2017

Nominerade till Årets talare 2017 – Kvinna

Lisa Ekström

Lisa Ekström
Mentor
Lisa Ekström är en mycket erfaren inspirationsföreläsare, konsult, utbildare och mentor. Lisa har över 20 års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice. Hon har uppnått stora och prisbelönta framgångar efter sitt arbete med och genom sina medarbetare i såväl med- som motgång. Hon har dokumenterad erfarenhet av snabba och mycket framgångsrika förändringsarbeten. Lisa ledde bland annat SAS customer relations-förändringsarbetet till att bli en guldgruva.

 
Ami Hemviken

Ami Hemviken
Beteendevetare
Ami Hemviken är beteendevetare, certifierad utbildare och coach. Med sin breda kunskap inom beteendevetenskap och kommunikation har Ami fokus på att förändra och utveckla beteenden genom kommunikation. Arbetsglädje, medarbetarskap och ledarskap är några av hennes andra expertområden. Hon har erfarenhet som högstadielärare och därefter fleråriga erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation. Ami var nominerad till Årets talare 2017 - Genombrott.

 
Anna Bennich Karlstedt

Anna Bennich Karlstedt
Psykolog
Anna Bennich Karlstedt är utbildad psykolog vid Stockholms universitet. Hon driver eget företag och arbetar med stress, sömn, ångest och depression men också med relationer, ledarskap och livsstilsfrågor. Hon arbetar även deltid som HR-chef. Anna figurerar som expert i Nyhetsmorgon TV4, TV-programmet "Helt Sjukt", tidskriften MåBra, skribent och krönikör på sajten Psykologiguiden samt i radio och andra tidningar.

 
Maria Strømme

Maria Strømme
Professor
Maria Strømme är professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet. När hon tillträdde blev hon Sveriges yngsta lärostolsprofessor i ett teknikämne. Strømme och hennes forskargrupp har blivit berömda både för att ha gjort materialet Upsalite® och algbatteriet. Upsalite® har forskare runt om i världen påstått vara omöjligt att göra. Idag innehar hon 30 patent i hela tio olika patentfamiljer. Hennes vetenskapliga produktion är mycket omfattande med över 260 internationella vetenskapsartiklar och flera hundratals konferensbidrag. Strømme är också grundare till flera start-up företag baserade på hennes uppfinningar.

 
Renata Chlumska

Renata Chlumska
Äventyrare
Renata Chlumska är en professionell äventyrare som antar extrema utmaningar. Hon talar om hur man sätter upp mål och om hur man får en vinnande attityd. Hon talar om äventyret och allt det ger, samt det som krävs i form av motivation, förändringsbenägenhet, målfokusering och riskvärdering. Moderna äventyr är omfattande projekt med många involverade. Hon är kunnig inom projektledning, ledarskap och teambyggnad. Hon är dessutom egen företagare, utbildare och föreläsare. Renata var första svenska att bestiga världens högsta berg, Mount Everest.

 

Nominerade till Årets talare 2017 – Man

Per Holknekt Per Holknekt
Entreprenör
Per Holknekt är entreprenören och modedesignern som har startat 32 bolag, bland andra Odd Molly, Svea och skateboard-företaget Street Style. Han har mött stora framgångar men också svåra motgångar. Med sin kunskap och långa erfarenhet inom bolagsutveckling, varumärkesarbete och entreprenörskap förmedlar Per kunskap, inspiration, värdefulla nycklar och metoder som kan appliceras både privat och inom företag. Per har fått utmärkelserna Årets bolagsgrundare, Årets Exportbolag, Årets Inspiratör med flera. Per har även debuterat som författare med boken Per Holknekt 1960-2014.
 
Andreas Ekström Andreas Ekström
Journalist
Andreas Ekström är journalist, författare, föreläsare och moderator. Han arbetar som journalist på Sydsvenskan och har nått en internationell publik med sina föreläsningar om digitalisering. Andreas är varken ingenjör, tekniker eller programmerare. Hans perspektiv är samhället och människorna i det. Andreas målar framtidsbilder genom att prata om samhälls- och beteendeförändringar snarare än tekniska möjligheter. Andreas utsågs till Årets talare 2015 – Genombrott.
 
Thomas Ek Thomas Ek
Entreprenör
Thomas Ek byggde upp OBH Nordica till ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken. De blev marknadsledande i en redan mogen bransch. Resan gjordes tillsammans med lojala medarbetare. Med innovation och design tillsammans med mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt. Thomas föreläser inspirerande om ledarskap, medarbetarskap, sälj, marknad och entreprenörskap.
 
Petter Askergren Petter Askergren
Artist och Entreprenör
Petter Askergren är inte bara en av våra mest framgångsrika artister, han är dessutom både författare och en hyllad entreprenör. I sina föreläsningar hämtar Petter historier från sitt eget liv för att inspirera åhörarna. Med sina nio album, mängder av hits, fingertoppskänsla som företagare och smart marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottet med låten "Vinden har vänt" 1998.
 
Emmanuel Ezra Emmanuel Ezra
Kirurg
Emmanuel är kirurg, författare och föreläsare. Hans ämnen är bemötande, värderingar, etik och krishantering. För Emmanuel är bemötandet av våra medmänniskor både professionellt och privat viktigt. Han talar om vikten av att få bort förutfattade meningar om människor och i stället närma sig andra med öppenhet och nyfikenhet. Emmanuel har även erfarenhet av krishantering och insyn i framtidens vård. Emmanuel har även debuterat med boken ”Det goda mötet”.
 

Nominerade till Årets talare 2017 – Moderator

Sabinije von Gaffke Sabinije von Gaffke
Programledare
Sabinije von Gaffke är en uppskattad och välmeriterad moderator, kommunikationsexpert, programledare och tv-journalist med uppdrag i Sverige och internationellt. Enligt Sabinije har konsten att kunna kommunicera aldrig varit viktigare än nu. Kommunikation är ett hantverk som ständigt måste underhållas, förfinas och utvecklas. Hon är bland annat moderator och talesperson för WIT, Women in Tech Stockholm samt engagerad i flertal andra kvinnliga ledarskapsnätverk.
 
Rickard Olsson Rickard Olsson
Programledare
Rickard Olsson är en välkänd TV-profil som även är en mycket uppskattad moderator och konferencier. Tidigare har Rickard lett program som Bingolotto, Nyhetsmorgon och Söndagsöppet. Rickard är även en radioprofil som har lett bl.a. Morgonpasset och P4 Extra.
 
Jan Bylund Jan Bylund
Underhållare
Jan Bylund arbetar som underhållare, konferencier, toastmaster och programledare. Jan har bland annat varit programledare för Bingolotto, varit producent på lokalradio, chefredaktör på Norrlandsmagazinet, utbildat sig till mediakonsult vid Kalmar högskola och till copywriter på RMI-Berghs i Stockholm.
 
Johan Wester Johan Wester
Underhållare
Johan Wester blev Kajan efter humorserien HippHipp! Idag är Johan delägare och grundare av produktionsbolaget Anagram och är en flitigt anlitad programledare och moderator. Utöver sin kreativa förmåga att skriva publik- och kritikerrosade manus för såväl TV som scen är Johan även en driven och passionerad entreprenör och samhällsbyggare.
 
Nisha Besara Nisha Besara
Skribent
Nisha Besara är statsvetare och skribent och har en lång bakgrund inom politik, kultur och medier. Hon har varit moderator i stora sammanhang i över tio år inom vitt skilda ämnen, så som bygg- och bostadsfrågor, kompetensförsörjning, etablering av nyanlända, jämställdhetsfrågor, folkbildningsfrågor, mångfald och kulturpolitik.
 

Nominerade till Årets talare 2017 – Genombrott

David Ståhlberg David Ståhlberg
Rådgivare
Med digitalisering på allas läppar och med en utbredd känsla av att världen är komplex är Davids mål att förenkla, konkretisera och skapa positiv riktning. Med värme och humor och med verktyg som hjälper dig att komma framåt redan imorgon är han en både inspirerande och handfast vägledare. David har ett förflutet från startup till storbolag som Google och Procter & Gamble. Tillsammans med Johan Eriksson släppte han förra hösten en ny bok om digitalisering (Ekerlids förlag). David sitter i styrelsen för Convertor, samt i startupen MatchingIDs advisory board. Han är också partner och programledare på IHM för programmet Digital Business Transformation.
 
Ashkan Fardost Ashkan Fardost
Forskare
Ashkan Fardost föreläser om hur alla har missförstått digitaliseringen. Tekniktrender och digitalisering i all ära—men vad händer med människan, dess beteenden och hur den vill förverkliga sig själv, i en värld med internet och accelererande teknologisk utveckling? Ashkans digitala resa började på 90-talet när han hackade Napster och fick skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Efter musiken involverade han sig i innovationsvärlden. Han har en doktorsexamen i organisk kemi från Uppsala Universitet och har jobbat med startups som Soundtrap. Idag föreläser han globalt, driver sin nystartade investeringsfirma Oddball Ventures och jobbar med Hyper Island.
 
Christina Rickardsson Christina Rickardsson
Författare
Christina Rickardsson vill med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer att utveckla sitt multikulturella arbete. Christina föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde med sin mamma i en grotta. Åtta år gammal adopterades hon till Vindeln, i Västerbotten. Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Hon arbetar aktivt för utsatta barn och främjar barns rättigheter.
 
Gustaf Josefsson Tadaa Gustaf Josefsson Tadaa
Futurist
Gustaf Josefsson Tadaa är en av Sveriges mest anlitade föreläsare på ämnena trender, teknologi och digital transformation. Han pratar om de effekter som den snabba tekniska utvecklingen har på människor och samhälle. Gustaf har en akademisk bakgrund inom kognitionsvetenskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han har startat företag som arbetat med serverlösningar för småföretag, en nationell entreprenörskapstävling och även tagit fram ett digitalt verktyg för politisk dataanalys.
 
Camilla Saarinen Camilla Saarinen
Mental coach
Camillas Saarinens specialitet är kommunikation, arbetsglädje, bemötande, attityder och vanemässiga beteenden, framför allt på arbetsplatser. Med decenniers studier kring framgångsfaktorer och mänsklig potential ger Camilla föreläsningar och utbildningar om vad som krävs för att skapa ett klimat som gynnar både den enskildes utveckling och gruppen som helhet. Hon har studerat organisationspsykologi, grupputveckling och pedagogik samt är certifierad coach och mental tränare.
 

 

Talargalan på Södra Teatern

Priset till Årets talare 2017 kommer att delas ut på den stjärnspäckade Talargalan på Södra Teatern i Stockholm, den 6 februari 2018. Det kommer vara vin, mingel och en kortare föreläsning innan vi presenterar vilka som vinner titlarna Årets talare – Kvinna, Årets talare – Man, Årets talare – Moderator samt Årets talare – Genombrott.

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta