Claes Ceverin

Förändring 2.0: att förhålla sig till disruptiva teknologier

Claes Ceverin är förändringsstrateg och en flitigt anlitad föreläsare om hur framtidens landskap kring mobilitet utvecklas och varför det kommer påverka fler företag än vi kan föreställa oss.

Under flera år arbetade Claes på Nordens största oljebolag med ansvar för strategi och insikter. I sitt arbete såg Claes tidigt hur ett nytt ekosystem av snabbväxande teknologier började växa fram i form av elbilar, självkörande bilar, solenergi och energilagring. Ett disruptivt ekosystem som inte bara utgjorde ett stort hot mot oljebolaget, utan även ett hot som skulle komma att påverka många affärsmodeller inom handeln, fastighetsmarknaden, transportmarknaden och många fler branscher.

Trots gedigen fakta och underlag möttes insikterna av ett vanligt förekommande förhållningssätt när det kommer till disruptiva teknologier: "en så stor förändring kan aldrig ske och framförallt aldrig så snabbt". Men den stora förändringen håller precis på att hända.

I sitt arbete kring framtidens mobilitet har Claes Ceverin därför fördjupat sig kring vår relation till förändring och vår oförmåga att förhålla oss till exponentiell utveckling när nya disruptiva teknologier når vår marknad. Det han kallar för "Förändring 2.0".

Nu delar han med sig av sina erfarenheter i en inspirerande föreläsning som förklarar hur utvecklingen går till, varför det nya ekosystemet har potentialen att förändra vårt samhälle, slå ut etablerade miljardmarknader och skapa helt nya hållbara konsumentbeteenden och affärsmöjligheter.

Claes är en talare som inspirerar och som genom sin ovanlig förmåga att förenkla det komplexa får åhörarna att reflektera i nya banor. Han förser sin publik med såväl insikter, entusiasm och förståelse genom inspirerande exempel som garanterat skapar många aha-upplevelser.

Sagt om föreläsningen:
"Gav en så klar och pedagogisk bild av framtida samhällsutvecklingen. Väldigt upplyftande och inspirerande!"

"Intresseväckande fakta. Insikterna förmedlades på ett förståeligt och komprimerat sätt, vilket fångade intresset hos en som på förhand inte var insatt."

"Jag blev helt blown away, fick verkligen ett nytt perspektiv kring hur man bör tänka och vad som ligger runt hörnet"

Pressbilder

Claes Ceverin

Förändringsstrateg

Framtid

Framtid

Omvärld

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2