Alf & Petter

Vinprovningar med Alf & Petter

"Smaka på musiken" är ett vinkoncept signerat Alf Tumble och Petter Askergren. En idé som grundar sig i en gemensam passion för vin och musik samt en ambition om att plocka ner vinet på marknivå, göra det tillgängligt för alla och framförallt kul att prov

I Alf & Petters vinprovningar är musiken en röd tråd tävlingsmoment som vinquiz är ofta inkluderat i någon form.

Pizzavinquiz (inkl. mat)
Vin, pizza och musikquiz! En kul provning där vi pratar mycket om olika smakkombinationer. Mat och vin serveras i samband med en musikquiz. Fem viner och fem pizzor. Cirka 2 timmar.

Pizzor beställs efter våra önskemål.

Ekologisk tipspromenad (med eller utan mat)
Ekologiska, biodynamiska och naturliga viner – vad är vad? Vi provar nya spännande viner som inte alltid smakar som man är van vid. Musikquiz i 1X2-format lättar upp. Cirka 2 timmar.

Kan med fördel även göras ihop med mat. Vi pratar i så fall gärna med kock/matansvarig på cateringfirma.

Bubbelbingo (inkl. snacks/tilltugg)
Vad är skillnaden på mousserande vin och champagne? Vi går till botten med bubbelviner och lär ut tips och trix i from av en enklare musikfrågesport. Utan mat, men gärna med snacks eller mindre tilltugg. Tid ca 1-1,5 timmar. Passar bra att köra innan en middag. Vi föreslår tilltugg.

Gästsommelierer eller middagsvärdar
Vi väljer ut viner till en middag och presenterar dessa på plats. Tid 10-15 minuter.

Vi väljer ut viner och gör en meny tillsammans med kocken. Vi presenterar och guidar gästerna igenom hela middagen. Tid 2-3 timmar.

Om Alf Tumble
Alf är vinskribent i Dagens Nyheter sedan 2013. Han har skrivit två kritikerrosade böcker: "Drick!" och "Vin med adress" samt ger ut den prisbelönta podcasten "Dela en flaska". Alf jobbar även som musikläggare för Soundtrack Your Brand och har en internationell dj-karriär med grammisnomineringar i bagaget.

Om Petter Alexis
Landets mest mest folkkära hiphop-artist upptäckte vinets värld för några år sedan. Petter avla sommelierexamen som kursetta på utbildningen Vinkällan år 2014 och har sedan dess varit förlorad i vinets värld.

Pressbilder

Moderatorer med en utbildande profil

Personalfrågor

Internationella utbildare