Mina Dennert
Fotograf: Catharina Fyrberg

Grundare av I Am Here International

Mina Dennert

Journalist, författare, föreläsare och expert på sociala medier

Mina Dennert är grundare av I Am Here International med svenska #jagärhär, som har inspirerat hundratusentals människor från hela världen att ta upp kampen för ett demokratiskt och inkluderande samhälle.

Mina arbetar med metoder och strategier för förändring och tvekar inte att ta sig an stora samhällsutmaningar som desinformation och konspirationsteorier genom att stödja journalister, politiker och organisationer mot hat- och desinformationskampanjer som begränsar deras yttrandefrihet och driver dem till självcensur.

Exempel på utbildningar som Mina ger är bland annat digital säkerhet som hon har gett till parlamentsledamöter i det brittiska parlamentet och parlamentsledamöter i Europaparlamentet. Eller hur du kan agera som journalist när du utsätts för påtryckningar som hot och förtal, som hon bland annat gett till SVT, YLE och NRK.

Som utbildare inom demokrati och yttrandefrihetsfrågor arbetar Mina med organisationer som WHO, delar av FN, Europarådet och Europeiska kommissionen, samt en stor mängd civilsamhällesorganisationer som tar ställning i rättvisefrågor tex Greenpeace, Svenska Kyrkan, Brot für die Welt och Patagonia.

Mina arbetar också med mångfald, inkludering och normkritiskt ledarskap. Vi har vi alla blinda fläckar, bias, fördomar och omedvetna preferenser och kan alla råka agera rasistiskt trots att vi inte vill det. Trots att vi är antirasister. I föreläsningen om omedveten rasism bjuder Mina på massor av igenkänning och skratt, med dråpliga exempel och praktiska råd kring hur vi kan bli mer inkluderande och rättvisa ledare och förebilder. Tillsammans lär vi oss att överlista våra fördomsfulla hjärnor och framförallt, vad ska jag göra när jag råkat agera omedvetet rasistiskt?

Andra populära föreläsningar och workshops av Mina Dennert handlar om desinformation, konspirationsteorier, källkritik och faktagranskning. Hon ger även workshops och utbildningar i hur du skapar engagemang, bygger community och ökar ditt civilkurage online.

Föredragen eller utbildningarna anpassas efter önskemål och sträcker sig från 30 minuter till en eller flera heldagar med tid för reflektion och diskussion, samt övningar som simulerar situationer relaterade till de utmaningar som din organisation eller verksamhet upplever.

Hösten 2022 prisades hon som Årets ögonöppnare av Klara K.

Kundcitat:
- "Hennes mod och kunskap inspirerar, mer Minor i världen!"
- "Mina dennert är en av mina husgudar!"
- "Blandar kunskap, erfarenhet och känsla så att du går därifrån berörd och med nya insikter och inspiration."
- "Mina Dennerts varma engagemang kan inte annat än inspirera till handling!"

Pressbilder

Mina Dennert

Mina Dennert

Journalist

Fotograf: Jonatan Fernstrom

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2