> > >

Pressrelease 2009-01-12

Björn Söderberg utsedd till årets talare 2008

Talarforum presenterar idag Årets talare 2008. Vinnare är Björn Söderberg, ung entreprenör som startat flera företag i Sverige och Nepal. I sina föreläsningar inspirerar han andra att komma över sina mentala spärrar, att tro på sina idéer och han visar att socialt ansvarstagande är lönsamt när det omsätts i praktisk handling.

Björn Söderberg har inte ägnat mycket tid åt att skriva affärsplaner och policydokument. Däremot har han vid 26 års ålder startat fyra företag i både Sverige och Nepal som visar att socialt ansvarstagande faktiskt är lönsamt när det omsätts i praktisk handling. Under en resa till Nepal slogs Björn Söderberg av orättvisorna och ville göra något för att bidra, men inte genom ett biståndsprojekt, utan genom att starta ett företag där de anställda är med och påverkar. Överallt i huvudstaden Katmandu låg det sopor och han fick idén att använda soporna som råvaror och så föddes Watabaran, som tillverkar kalendrar och kort av återvunnet papper.

"Den som inte har misslyckats har aldrig försökt" är Björns måtto. Detta märks i hans företag och de anställda har byggt upp en stark självkänsla. Blyga hemmafruar har blivit tuffa chefer som nu tror på sig själva och driver bolagen självständigt när han är i Sverige. Björn Söderberg utmanar ständigt gamla tankemönster och sociala strukturer. Hans senaste företag - WebSearch Professional är ett IT-företag i Nepal som arbetar med outsourcing, men på ett väldigt otraditionellt sätt, med starka värderingar och personalen i fokus. Företaget jobbar också för att stoppa Brain-drain och anställer personer som inte har haft råd att gå färdigt universitetet.

- Björn Söderberg är en fantastisk talare! Hans passion, uppfinningsrikedom och skaparglädje går som en röd tråd genom hans föreläsningar. Björn är en person som hjälper till att förändra världen till det bättre. Alla borde få lyssna på och inspireras av honom, säger Peter Storckenfeldt, vd på Talarforum.

En av motiveringarna lyder:
Att lyssna på Björn var så fängslande och intressant att jag helt glömde tid och rum. Hans kreativitet och hantering av svårigheter gav verkligen en insikt att det finns alltid nya vägar och lösningar på problem, men att det samtidigt går att bidra till en bättre värld.

Tävlingen Årets talare är öppen för alla att nominera en person som har stimulerat, motiverat och berört dem under året. Det kan vara en expert, utbildare, konsult, företagsledare, inspiratör eller någon annan. Huvudsaken är att det är någon som på ett exceptionellt sätt förmedlar sitt budskap. Året innan vann ultradistanslöparen Rune Larsson som talar om ”Konsten att orka”.

För mer information:

Jenny Lexhed, kommunikationschef Talarforum AB
08-546 535 32, 0707-42 09 83,

Talarforum har Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer. Vi matchar extern kompetens till möten och utbildningar som bidrar till att stärka våra kunders attraktions- och konkurrenskraft.

Talarforum grundades 1995 och ingår tillsammans med dotterbolagen Speakersforum Finland Eventforum Finland, Talerforum Norge och Taleforum Danmark i koncernen TF Group. I Sverige har Talarforum kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen omsätter 185 miljoner kronor och har drygt 60 anställda.

Björn Söderberg
Björn Söderberg

Mer info / Rådgivning

Namn
Företag
E-post
Telefon

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta