Jan Eliasson
Fotograf: Fredrik Hjerling

Jan Eliasson

En av landets mest kända och uppskattade diplomater

Jan Eliasson har en imponerande meritlista såväl politiskt som diplomatiskt. Tack vare sin stora erfarenhet kan han föreläsa om en mängd ämnen. 2012 blev han utsedd till biträdande generalsekreterare i FN.

Jan Eliasson är en av Sveriges mest kända och internationellt uppskattade diplomater. Hans meritlista är lika lång som imponerande. Utrikesminister, ordförande i FN: s generalförsamling, Sveriges ambassadör i Washington DC, kabinettssekreterare vid UD, biträdande generalsekreterare i FN, FN: s generalsekreterares personlige representant i Iran-Irak konflikten för att nämna några exempel.

Jan Eliasson är en av FN:s nya millenniemålsambassadörer - med uppgift att mobilisera politiskt stöd och driva på millenniemålsarbetet fram till 2015. Den nyutnämnda gruppen består av särskilt utvalda ledare och experter från hela världen.

Han är civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg, utbildad vid Sjökrigsskolan och hedersdoktor vid American University, Göteborgs Universitet och Uppsala Universitet. Tack vare sina omfattande kontakter och erfarenheter från uppdrag på hög nivå runt om i världen, kan Jan Eliasson föreläsa om en mängd ämnen. Som exempel kan nämnas globalisering, riskbedömningar och olika globala hot och utmaningar. Han kan initierat berätta om krisområden i världen, om relationer på olika nivåer mellan USA och Europa. Jan Eliassons erfarenheter från förhandlingsborden har även gjort honom väl skickad att tala trender i världen och om hur förhandlingar, konflikthantering och medling kan bedrivas.

Pressbilder

Jan Eliasson

Jan Eliasson

Fotograf: Fredrik Hjerling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2