Fotograf: Mats Håkansson, Keep The Pace Produktion

Petra Mede

Från färdtjänst till paljetter

Petra Mede är en komiker, programledare och skådespelare som gjort kometkarriär! 2007 blev hon utsedd till Årets nykomling på svenska Standup-galan och har sedan dess blivit känd för hela svenska folket som en frisk fläkt i komikervärlden.

Med humor och mod, kaxighet och värme, charm och total prestigelöshet har Petra bland annat lett Sveriges största tv-produktion och tittarsuccéer Melodifestivalen och medverkat i Parlamentet och Morgonsoffan. Hon har även medverkat i Sommarpratarna i SVT och varit värdinna för Galornas Gala; Guldbaggen. Petra har även blivit en välkänd röst i radio och har bland annat varit sommarpratare i P1. Petra Mede var även årets julvärd i SVT 2013.

2013 gjorde hon stor succé som programledare för världens största underhållningsprogram Eurovision Song Contest. Petras insats hyllades både i Sverige och internationellt. Bland annat så skrev brittiska The Guardian: "Även om Danmark vann enkelt i slutet, så är kvällens riktiga vinnare showens värd, svenska komikern Petra Mede". "Glänsande i en lila balklänning av Jean Paul Gaultier navigerade Mede perfekt mellan Eurovisions unika blandning av politiska rivaler, dödsseriösa musiker och nonsens" fortsätter The Guardian.

Petra är en charmig komiker, föreläsare, konferencier och programledare och hon behärskar inte mindre än fyra olika språk!

Föreläsning: Från färdtjänst till paljetter

Petra Mede berättar om vägen tillbaka. Om hur hon har vänt motgång till framgång. Petra visste precis vad hon ville bli. Hon var fast besluten att bli professionell dansare. Drömmen gick i kras samtidigt som hennes rygg. Hur tar man sig tillbaka när man har fått hela sin tillvaro vänd upp och ner? Hur lever man med smärta varje dag? Hon berättar om sin resa som tog henne från förtidspensionär till att, inom loppet av några få år, bli programledare med uppdrag för Sveriges mest sedda TV-program.

En entusiasmerande och bitvis gripande föreläsning som ger en stark känsla av hopp inför framtiden.

Pressbilder

Artiklar

Petra Mede

Liknande profiler

Personlig utveckling

Roliga konferencierer

Livsöden