Petra Mede
Fotograf: Knut Koivisto

Petra Mede

Mångfacetterad artist

Hon är komiker, programledare och skådespelare som gjort kometkarriär! 2007 blev hon utsedd till Årets nykomling på svenska Standup-galan och har sedan dess blivit känd för hela svenska folket.

Med humor och mod, kaxighet och värme, charm och total prestigelöshet har Petra bland annat lett Sveriges största tv-produktion och tittarsuccéer Melodifestivalen och medverkat i Parlamentet och Morgonsoffan. Hon har även medverkat i Sommarpratarna i SVT och varit värdinna för Galornas Gala; Guldbaggen inte mindre än 4 gånger! Petra har även blivit en välkänd röst i radio och har bland annat varit sommarpratare i P1. Petra Mede var även årets julvärd i SVT 2013.

2013 gjorde hon stor succé som programledare för världens största underhållningsprogram Eurovision Song Contest som även fick en fortsättning en andra gång 2016 då Sverige återigen stod som värdland för musiktävlingen. Petras insatser hyllades både i Sverige och internationellt. Bland annat så skrev brittiska The Guardian: "Även om Danmark vann enkelt i slutet, så är kvällens riktiga vinnare showens värd, svenska komikern Petra Mede". "Glänsande i en lila balklänning av Jean Paul Gaultier navigerade Mede perfekt mellan Eurovisions unika blandning av politiska rivaler, dödsseriösa musiker och nonsens" fortsätter The Guardian.

Föreläsning: Från färdtjänst till paljetter
Petra Mede berättar om vägen tillbaka. Om hur hon har vänt motgång till framgång. Petra visste precis vad hon ville bli. Hon var fast besluten att bli professionell dansare. Drömmen gick i kras samtidigt som hennes rygg. Hur tar man sig tillbaka när man har fått hela sin tillvaro vänd upp och ner? Hur lever man med smärta varje dag? Petra berättar om sin resa som tog henne från förtidspensionär till att, inom loppet av några år, bli programledare med uppdrag för Sveriges mest sedda TV-program.
Från färdtjänst till paljetter är en entusiasmerande och bitvis gripande föreläsning som ger en stark känsla av hopp inför framtiden.

Programledare och galakonferencier
Petra Mede är idag en av våra mest efterfrågade programledare och gala-konferencierer. Hon behärskar inte mindre än fyra olika språk, vilket gör henne till en eftertraktad programledare, konferencier och moderator vid såväl svenska som internationella evenemang.

Med van hand och stor professionalism leder hon evenemanget och blir dess röda tråd genom dagen eller kvällen.

Pressbilder

Artiklar

Petra Mede

Petra Mede

Komiker & TV-profil

Fotograf: Knut Koivisto

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2