Hem > Personligheter > Gunilla Persson

Gunilla Persson

Universitetslärare i svenska - Retorik i teori och praktik

Muntlig kommunikation är viktig, det vet alla. Men det gäller att hitta sin egen styrka som talare och inte bara försöka anpassa sig efter en standardmall. Det är detta individuella Gunilla Persson jobbar med att hitta.

Gunilla Persson är språkvetare och retoriklärare vid Stockholms universitet och har under många år kombinerat forskning och undervisning med föreläsningar, kurser och coachning i näringslivet och inom offentliga och statliga organisationer. På senare år har hon arbetat alltmer med individuell talarträning och coaching.

Det som gör Gunilla näst intill unik är att hennes arbetssätt är individ- och utvecklingsstyrt snarare än modellstyrt. Detta innebär att hon ser till vad var och en har för styrkor och svagheter. Jämför detta med att renovera ett hus. Bara för att ett hus behöver byta stammar är det inte säkert att samma metod hjälper på alla. Nästa hus kanske bara är i behov av nya fönsterkarmar för att bli tipptopp.

En självklarhet med att vara en bra talare är att man vet vad man pratar om. Men det räcker inte. Det handlar om att hitta sin styrka som talare – sin unika talarperson – snarare än att anpassa sig till en färdig mall eller ett regelverk. Gunilla Persson har därför svängt perspektivet och utgår i första hand från talaren och i andra hand modeller från klassisk retorik. Med sin smittande entusiasm verkar det dessutom som att Gunilla själv har roligt när hon föreläser.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta