Gunilla Persson

Gunilla Persson

Universitetslärare i svenska - Retorik i teori och praktik

Muntlig kommunikation är viktig, det vet alla. Men det gäller att hitta sin egen styrka som talare och inte bara försöka anpassa sig efter en standardmall. Det är detta individuella Gunilla Persson jobbar med att hitta.

Gunilla Persson är språkvetare och retoriklärare vid Stockholms universitet och har under många år kombinerat forskning och undervisning med föreläsningar, kurser och coachning i näringslivet och inom offentliga och statliga organisationer. På senare år har hon arbetat alltmer med individuell talarträning och coaching.

Det som gör Gunilla näst intill unik är att hennes arbetssätt är individ- och utvecklingsstyrt snarare än modellstyrt. Detta innebär att hon ser till vad var och en har för styrkor och svagheter. Jämför detta med att renovera ett hus. Bara för att ett hus behöver byta stammar är det inte säkert att samma metod hjälper på alla. Nästa hus kanske bara är i behov av nya fönsterkarmar för att bli tipptopp.

En självklarhet med att vara en bra talare är att man vet vad man pratar om. Men det räcker inte. Det handlar om att hitta sin styrka som talare – sin unika talarperson – snarare än att anpassa sig till en färdig mall eller ett regelverk. Gunilla Persson har därför svängt perspektivet och utgår i första hand från talaren och i andra hand modeller från klassisk retorik. Med sin smittande entusiasm verkar det dessutom som att Gunilla själv har roligt när hon föreläser.

Gunilla Persson

Gunilla Persson

Processledare med tung ämnesexpertis

Aktivitetsledare

Moderatorer med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2