Joakim Ahlström
Fotograf: Lisa Hyden

Joakim Ahlström

Det sitter inte i väggarna

Joakim Ahlström föreläser om organisationskultur, samverkan och personligt ledarskap. Han menar att din förmåga att uttrycka vad du står för och vill är nyckeln till en genuin tillvaro fylld av berikande relationer, såväl på jobbet som privat.

Joakim brinner för att utveckla organisationer präglade av öppenhet, sammanhållning och goda prestationer. Hans föreläsningar för lyssnarna närmare varandra och stärker deras förmåga att tillsammans utveckla ett tillitsfullt klimat där alla stöttar varandra på den gemensamma resan, varje dag. Möten med mer energi och högre grad av närvaro, ett mer konstruktivt förhållningssätt till förändring och ökat engagemang för gemensamma mål och visioner är exempel på vad hans föreläsningar ger.

Joakims passion för mänsklig utveckling och organisatorisk framgång gör att han alltid sätter sig in i sina kunders verklighet och anpassar sina budskap utifrån de behov han identifierar i samtalen inför sina uppdrag. En stor fördel med de praktiska tips och redskap han förmedlar till sina lyssnare är att de enkelt görs till vanor i vardagen. Uppdragen omfattar allt från inspirationsföreläsningar på 45–90 minuter till workshops på 2–6 timmar, eller en kombination. Med sin spontana humor och förmåga att fånga essensen i budskap är Joakim också en mycket uppskattad moderator och konferencier.

Exempel på föreläsningar:
Tillit och äkta samverkan – från vi-och-dem till genuina järngäng
En energigivande föreläsning som lär dig öka känslan av tillit, engagemang och laganda i din organisation. Nyckeln till organisatorisk framgång ligger i förmågan att bygga relationer som inspirerar alla att helhjärtat stötta varandra på den gemensamma resan. Och, med förståelse för de mänskliga mekanismerna bakom djup tillit och äkta samverkan är det till och med enkelt. Efter föreläsningen är du utrustad med redskapen som:

  • Frigör din organisation från hämmande hierarkier och silotänk
  • Hjälper er att nå högt ställda mål genom samverkan
  • Utvecklar en feedbackkultur med ett öppet och genuint samtalsklimat

Att utveckla en framgångskultur – från ord till handling
Organisationer har i alla tider präglats av önskan att nå maximal framgång. Teknisk innovation, kundservice, processkvalitet eller vinstmaximering – oavsett fokusområde är det en ensam faktor som gör den stora skillnaden: Vår förmåga att ta vara på den mänskliga potential som finns i organisationen. I denna möjliggörande föreläsning lär ni er utveckla en verksamhetskultur där alla bidrar till helheten efter bästa förmåga. Ur föreläsningen:

  • Modet att sopa rent under mattan – enda sättet att skapa en stabil grund för utveckling
  • Ni är varandras arbetsmiljö – varför inte bli varandras framgångscoacher?
  • Från abstrakt flum till handfasta redskap – så tar du kontroll över organisationskulturen

Självledarskap och personligt ansvarstagande – vägen till en orädd organisation
Rädslan att framstå som dum eller bli hånad för tillkortakommanden får oss att hålla tillbaka. Vårt engagemang, vad vi kan och står för stängs inne. Vi försöker se bra ut istället för att göra det vi vet att vi borde. Resultaten blir långt ifrån vad de skulle kunna bli. I denna stärkande föreläsning visar Joakim hur vägen till en orädd organisation som sprudlar av lärande, innovation och tillväxt går via självledarskap och personligt ansvarstagande. Lär dig:

  • Skapa en psykologiskt trygg arbetsplats där alla kan leva ut sin fulla potential
  • Utveckla ett klimat där individer vågar omfamna fel och brister som källor till förbättring
  • Ingjuta modet att tänja på komfortzonens gränser för att utforska nytt och bättre

Joakim Ahlström är författare till böckerna How to Succeed with Continuous Improvement (2014), SUCKCESS Free from Fear, Full of Power (2018) och nu senast Handlingsstark : så maxar du ditt och andras engagemang (2020).

Sagt om Joakim: "Genom mitt jobb har jag sett fler föreläsare än jag kan räkna. Joakims föredrag höll högsta internationella nivå. Det var engagerande, lärorikt, underhållande, tydligt, nivåanpassat och med en personlig touch." – Ingemar Rygert, General Manager Operations, Elmia.

"Vi behövde få ny energi i vårt arbete och Joakim gav oss genom sin föreläsning många enkla och tydliga exempel på hur vi kan ta vårt samarbete till en ny nivå. Genom Joakims föreläsning fick vi ett gemensamt sammanhang att utgå ifrån och konkret träning i olika angreppsätt. En mycket bra föreläsning jag varmt rekommenderar." - Annika Mattsson, Finance Services Manager, IKEA.

"An amazing speech. I loved it! To recognize and admit our weaknesses with humility opens a big door and is highly important for us to grow in our daily life. This is a powerful start to an improvement initiative, or any other journey with a team." – Global Operational Excellence Summit in Amsterdam.

Pressbilder

Joakim Ahlström

Joakim Ahlström

Ledarskapscoach

Fotograf: Sören Vilks

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2