Jesper Ek

Ledarskap

Jesper Ek är en uppskattad föreläsare i Sverige och Europa kring ledarskap och medarbetarengagemang. Han talar utifrån egna ledarskapserfarenheter av att vända teams engagemang och försäljning från minus till plus.

Jesper Ek jobbar heltid som Nordisk Chef på Roche Diabetes Care och har själv över 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management i företag som Pharmacia, Biovitrum och Roche.

Den som umgåtts en halvtimme med en femåring förstår snabbt det som psykologer, hjärnforskare och managementkonsulter ägnar ett helt liv åt att undersöka. Människor motiveras inte av vad. Vi motiveras av varför. Vi är biologiskt och kulturellt konstruerade för att leta efter mening i allting. Och hittar vi ingen mening så riskerar vi att tappa sugen. I bästa fall.

Näringslivet står inför en stor framtida utmaning. Men inte av de vanliga anledningarna – tuffare konkurrens och snabbare innovationstakt. De som ska befolka och leda företagen framöver bryr sig nämligen inte ett smack om bonusprogram och pensionsavtal. De vill vara en del i en verksamhet som är meningsfull på ett personligt plan. De företag som inte vet varför de finns och för vem kommer få dåligt med svar på sina platsannonser.

Resultatet kommer sist - Det är därför det kallas resultat.
När någon får i uppdrag att förändra en verksamhet blir det ofta sifferkalas – intäkter, kostnader och resultat hamnar i fokus. Men förändring börjar aldrig med resultatet. Förändring börjar alltid med människor. Som ny chef för Diabetes Care på Roche Diabetes Care i Sverige mötte Jesper Ek ett team som tappat sugen och en försäljning där botten gått ur. Men det var inget fel på vare sig produkterna eller strategierna. Problemet låg någon annanstans. Därför bad Jesper om att få lägga alla kalkyler åt sidan i 6 månader och ägna sig helt åt människorna. Tillsammans återupptäckte teamet sitt varför – som omsorgsfullt stuvats undan bland marginalkalkyler och produktfördelar. Resultatet det kom. Med råge.

Om Jesper Ek
Jesper Ek är en uppskattad föreläsare i Sverige och Europa kring ledarskap och medarbetarengagemang. Han talar utifrån sina egna erfarenheter av att vända engagemang och försäljning från minus till plus. Jesper är Nordisk Chef på Roche Diabetes Care och har över 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management från Pharmacia, Biovitrum och Roche. Jesper skräddarsyr varje föreläsning med konkreta exempel från sin egen långa ledarerfarenhet och har föreläst för Lloyds of London, FRA, London Business School, Roche och andra läkemedelsföretag.

Föreläsningen är praktiskt inriktad på ledarskapets allra viktigaste uppgift – att tillsammans med medarbetarna skapa ett meningsfullt varför.

Pressbilder

Podcasts

Äkta ledarskap

Jesper Ek

Ledarskapscoach

Målsättning

Målsättning

Föreläsare med som lämnar publiken extra klok

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2