Anna Zetterberg
Fotograf: Åsa Siller

Anna Zetterberg

Hjärnan på jobbet

Jobba smart, må bra. Om prestation, stress och balans i livet.

Anna Zetterberg är prestations- och motivationskonsult och författare till böckerna "Mer än hjärna! Jobba smart och må bra" (2015/2018) och "Stressa hjärna – gör stressen till en positiv kraft" (2019).

Anna förklarar, utifrån hur den mänskliga hjärnan fungerar, varför vi lätt blir händelsestyrda och stressar sönder oss själva. Hon ger oss aha-upplevelser om vårt biologiska arv som förklarar varför många av oss anstränger oss så hårt och mycket, men ändå inte hinner med.

Anna upplyser oss hur vi kan bli bättre på att ta hand om och styra vår hjärnkraft. Hon delar ut "nycklar" till självstyrning som hjälper oss toppa vår prestationsförmåga samtidigt som vi känner oss nöjdare och mår bättre. Vi får insikter om vad stress egentligen är och hur vi själva kan kontrollera och kanalisera denna fantastiska kraft så att den kommer till vår nytta i stället för tvärt om.

Hennes föreläsningar skapar respekt och förståelse för varför vi gör som vi gör. De ger motivation till förändring. Hon vänder sig till individen, men även om ni önskar, till teamet och hur vi påverkar och påverkas av varandra. Annas gedigna erfarenhet gör att hon kan relatera till och exemplifiera från ett brett fält av verksamheter och arbetssituationer. Hon fångar oss där vi är och ger oss konstruktiva råd som hjälper oss känna oss nöjdare när vi går hem från jobbet. Alla föreläsningar anpassas utifrån målgrupp och behov.

Här är hennes mest uppskattade huvudteman;
• Stressa hjärna! Gör stressen till en positiv kraft
• Mer än hjärna! Jobba smart och må bra

Stressa hjärna - gör stressen till en positiv kraft
Stress är ett enormt hälsoproblem, men i grunden är vår stress energi som vi kan vända i positiv riktning. Under denna föreläsning får deltagarna reflektera över sin egen stress i olika perspektiv. Utifrån hur den mänskliga hjärnan fungerar skapar Anna förståelse för vad stress är och utifrån det ger hon nycklar till att kontrollera och kanalisera den jobbrelaterade stressen så att den ger i stället för att ta kraft. Vi tittar på utmaningarna med gränslösa arbetsförhållanden i kombination med höga ambitioner. Vi belyser hur vår stress påverkar varandra på en arbetsplats.

Vi går in på vikten av återhämtning, vad det är rent fysiologiskt och hur vi utifrån det kan säkerställa att vi ger oss själva den återhämtning vi behöver för att, inte bara prestera på topp, utan att må bra över tid.

Mer än hjärna! Jobba smart och må bra
I "Jobba smart" får deltagarna lära sig att jobba med, och inte mot, den egen hjärnan. Förutom enkel men livsviktig hjärnkunskap får de verktyg för att arbeta enklare och smartare. Föreläsningen vänder sig främst till människor som arbetar under gränslösa arbetsförhållanden och som ofta upplever frustration över att aldrig bli riktigt klara. Vi besvarar frågor såsom varför att göra-listor tenderar att växa in i oändligheten, och varför hjärnan inte alltid gör som vi vill. Utifrån detta får deltagarna kunskap om hur de kan bli bättre på att leda sig själva i den tid vi lever.

Anna Zetterberg har snart 20 års erfarenhet som konsult och utbildare inom organisationsutveckling, framför allt riktad mot effektivisering i olika perspektiv. Hon erbjuder allt ifrån konsultation för ledningsgrupper till workshops och coachning på grupp- och individnivå. På senare år har hon studerat den mänskliga hjärnan och där i hittat intressanta förklaringar till varför något så enkelt som att jobba (med sin hjärna) kan vara så svårt. Med den kunskap och erfarenhet Anna samlat på sig vet hon vad som funkar och inte. Anna har skrivit böckerna "Mer än hjärna! Jobba smart och må bra" (2015/2018) och "Stressa hjärna – gör stressen till en positiv kraft" (2019).

Hon erbjuder skräddarsydda föreläsningar, seminarier och workshops utifrån syfte och målgrupp. Hon tar även uppdrag som möteskatalysator och konferencier.

Sagt om Annas föreläsningar;
"Detta är ju en helt ny syn på stress. Det är så välkommet!" - Christina Olsson, Redovisningschef, Resurs Bank AB.

"Anna höll ett fantastiskt seminarium på EFL:s Partner Mentorprogram, ett program med 74 mentorer och adepter (samtliga chefer) från Axis, Alfa Laval, Baxter, Bona, CGI, E.ON, Orkla Foods Sverige och TetraPak. Temat var "Hjärnan på jobbet" och Anna fångade alla under den här halvdagen. Anna är påläst, engagerad och entusiasmerande och jag rekommenderar henne starkt." - Anna Sjöberg Petersson, affärsutvecklare EFL.

"Vi bjöd in Anna till att föreläsa under vår årliga friskvårdsmånad. Anna kom hit med mycket härlig energi. Våra medarbetare fick med sig tänkvärda och användbara tips på hur till synes små saker kan förändra vardagen och få oss att jobba smartare. En mycket uppskattad föreläsning!" - Cecilia Stridh, HR Strateg Axis Communications AB.

"Teori och praktik är inte alltid bästa vänner när man lyssnar på föreläsningar. Men Anna lyckas med extremt hög igenkänningsfaktor och humor träffa mitt i prick och göra det svåra enkelt. Jag lämnade föreläsningen med tydliga råd istället för bara känsla som så ofta annars. Nu fick jag båda delarna, och det är vad som krävs för att skapa förändring." - Samuel Ellemark, Civilekonomernas Riksförbund.

"Detta var en aha-upplevelse på flera plan." - Olov Ettefalk, VD MHS Bostäder, Stockholm.

"Anna fick fina utvärderingar, 6 poäng av 6 möjliga! Kommentarer som "Energigivande" "Underbart" "Riktigt bra =)". Jag känner att det blev riktigt bra och min tanke om att skicka med dem något som kan förbättra vardagen uppfylldes." - Birgitta Härle, Sveriges Åkeriföretag.

"Annas föreläsning kan varmt rekommenderas – så spännande, intressant och stor igenkänningsfaktor... " - Christina Lunner Kolstrup, Prefekt & Docent vid Lunds Universitet.

"Anna har lyckats få oss att tänka till, reflektera och agera. Vi har på vår arbetsplats tagit ett steg i ny riktning för att jobba smartare, effektivare och vi hoppas på sikt att det leder till minskad stress. Anna har en enorm energi, utstrålning och kunskap, det gjorde vår dag mycket inspirerande och givande." - Victoria Lorén, Avd chef på Barn- och ungdomsmottagningen Kungsbacka, Hallands sjukhus.

Video

Pressbilder

Anna Zetterberg

Anna Zetterberg

Fotograf: Åsa Siller

Digitalisering

Kommunikation & Bemötande

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2