Fotograf: ©AsaSillerPhotography

Anna Zetterberg

Hjärnan på jobbet - Jobba smartare, må bra

Anna Zetterberg är prestations- och motivationskonsult och författare till boken "Mer än hjärna! Jobba smart och må bra".

Anna förklarar, utifrån hur den mänskliga hjärnan fungerar, varför vi lätt blir händelsestyrda och stressar sönder oss själva. Hon ger oss aha-upplevelser om vårt biologiska arv som förklarar varför många av oss anstränger oss så hårt och mycket, men ändå inte hinner med.

Anna upplyser oss hur vi kan bli bättre på att ta hand om och styra vår hjärnkraft. Hon delar ut "nycklar" till självstyrning som hjälper oss toppa vår prestationsförmåga samtidigt som vi känner oss nöjdare och mår bättre. Vi får insikter om vad stress egentligen är och hur vi själva kan kontrollera och kanalisera denna fantastiska kraft så att den kommer till vår nytta i stället för tvärt om.

Hennes föreläsningar skapar respekt och förståelse för varför vi gör som vi gör. De ger motivation till förändring. Hon vänder sig till individen, men även om ni önskar, till teamet och hur vi påverkar och påverkas av varandra. Annas gedigna erfarenhet gör att hon kan relatera till och exemplifiera från ett brett fält av verksamheter och arbetssituationer. Hon fångar oss där vi är och ger oss konstruktiva råd som hjälper oss känna oss nöjdare när vi går hem från jobbet. Alla föreläsningar anpassas utifrån målgrupp och behov.

Här är hennes mest uppskattade huvudteman;
• Hjärnan på jobbet – varför vi gör som vi gör
• Jobba smartare och må bra
• Stress - din bästa vän!

Stress – din bästa vän!
Vi mår sämre än någonsin trots att vi har alla förutsättningar för att må bra. För mycket stress utan återhämtning gör oss korkade. Stressen ställer till det för oss och gör oss sjuka. Men, stress är i grunden någonting positivt. Den utgör en avgörande roll i vårt prestationssystem. Den skadliga och destruktiva stressen är den utom vår kontroll. Tänk om vi kunde lära oss mer om detta, så att vi kunde ta kontrollen Anna upplyser oss om vad stress är och hur systemet funderar. Hon förklarar varför det ofta spårar ur och försvårar livet för oss. Utifrån detta leder hon oss in på hur vi själva kan förekomma problemen. Vi får en guidning om hur kontrollspaken till vårt inre fungerar. Med denna kunskap kan vi faktiskt kan lära oss att bli bästa vän med vår egen stress så att den hjälper oss i stället för att ställa till det och göra oss sjuka.

Mer än hjärna! Jobba smart och må bra
Vi är många som anstränger oss så hårt och mycket, men får ändå inte gjort det vi ska. Anna visar hur vi genom att lära oss mer om vår hjärna kan lära oss att toppa vår "smartness", öka vår prestationsförmåga, bli mer framgångsrika, känna oss nöjdare och må bättre med mindre stress.

Anna Zetterberg har snart 20 års erfarenhet som konsult och utbildare inom organisationsutveckling, framför allt riktad mot effektivisering i olika perspektiv. Hon erbjuder allt ifrån konsultation för ledningsgrupper till workshops och coachning på grupp- och individnivå. På senare år har hon studerat den mänskliga hjärnan och där i hittat intressanta förklaringar till varför något så enkelt som att jobba (med sin hjärna) kan vara så svårt. Med den kunskap och erfarenhet Anna samlat på sig vet hon vad som funkar och inte. Anna har skrivit boken "Mer än hjärna! Jobba smart och må bra".

Hon erbjuder skräddarsydda föreläsningar, seminarier och workshops utifrån syfte och målgrupp. Hon tar även uppdrag som möteskatalysator och konferencier, samt föreläser även på engelska.

Sagt om Anna;

"Insikten är bländande." - Jenny Strömstedt, Expressen.

"Anna höll ett fantastiskt seminarium på EFL:s Partner Mentorprogram, ett program med 74 mentorer och adepter (samtliga chefer) från Axis, Alfa Laval, Baxter, Bona, CGI, E.ON, Orkla Foods Sverige och TetraPak. Temat var "Hjärnan på jobbet" och Anna fångade alla under den här halvdagen. Anna är påläst, engagerad och entusiasmerande och jag rekommenderar henne starkt." - Anna Sjöberg Petersson, affärsutvecklare EFL.

"Vi bjöd in Anna till att föreläsa under vår årliga friskvårdsmånad. Anna kom hit med mycket härlig energi. Våra medarbetare fick med sig tänkvärda och användbara tips på hur till synes små saker kan förändra vardagen och få oss att jobba smartare. En mycket uppskattad föreläsning!" - Cecilia Stridh, HR Strateg Axis Communications AB.

"Teori och praktik är inte alltid bästa vänner när man lyssnar på föreläsningar. Men Anna lyckas med extremt hög igenkänningsfaktor och humor träffa mitt i prick och göra det svåra enkelt. Jag lämnade föreläsningen med tydliga råd istället för bara känsla som så ofta annars. Nu fick jag båda delarna, och det är vad som krävs för att skapa förändring." - Samuel Ellemark, Civilekonomernas Riksförbund.

"Detta var en aha-upplevelse på flera plan." - Olov Ettefalk, VD MHS Bostäder, Stockholm.

"Anna fick fina utvärderingar, 6 poäng av 6 möjliga! Kommentarer som "Energigivande" "Underbart" "Riktigt bra =)". Jag känner att det blev riktigt bra och min tanke om att skicka med dem något som kan förbättra vardagen uppfylldes." - Birgitta Härle, Sveriges Åkeriföretag.

"Annas föreläsning kan varmt rekommenderas – så spännande, intressant och stor igenkänningsfaktor... " - Christina Lunner Kolstrup, Prefekt & Docent vid Lunds Universitet.

"Anna har lyckats få oss att tänka till, reflektera och agera. Vi har på vår arbetsplats tagit ett steg i ny riktning för att jobba smartare, effektivare och vi hoppas på sikt att det leder till minskad stress. Anna har en enorm energi, utstrålning och kunskap, det gjorde vår dag mycket inspirerande och givande." - Victoria Lorén, Avd chef på Barn- och ungdomsmottagningen Kungsbacka, Hallands sjukhus.

Pressbilder

Anna Zetterberg

Hjärnan

Personalfrågor

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2