Hem > Personligheter > Tege Tornvall

Tege Tornvall

Allt om fordon och trafik

Behöver ni veta mer om bilar, fordon och trafik? Undrar ni hur man konstruerar och bygger bilar? Är ni nyfikna på racersport och Formel 1? Tege Tornvall hör till Sveriges mest insatta fackjournalister i dessa ämnen med mer än 40 års erfarenhet.

Som chefredaktör för Handelshögskolans kårtidning Minimax handplockades Tege Tornvall 1966 över till då nya Veckans Affärer. Sedan var han chefredaktör på en kontors- och datatidning innan han 1971 var med och grundade Teknikreportage, Nordens första fristående företag för teknisk journalistik. Där skrev han mycket för Ny Teknik, Teknisk Tidskrift och Veckans Affärer.

Tege skrev också om racersport för dagspress och gick hösten 1971 Jim Russell International Racing School i England. Året efter körde han Formel Ford i Sverige med en tredjeplats som bäst. Men det var mest för att få en bättre inblick i racersporten för att kunna skildra den som reporter. 1975 bildade han eget och varvade journalistik inom teknik, näringsliv och racersport med informationsuppdrag för den ledande industrireklambyrån Anderson & Lembke och dess PR-företag. Där lärde han sig mycket om marknadsföring.

Tege fortsatte också som racingreporter för dagspress och blev 1979 racingredaktör för Bilsport. Han inskränkte sig till särskilt trevliga europeiska GP-tävlingar och hyrde bl. a. båtar för betalande gäster i Monaco i den klassiska Tobakskurvan. Han var också ordförande för först Volvo Turbo Cup- och sedan de svenska Formel 3-förarnas föreningar. Han arrangerade 1989 resan för svensk Formel 3 som huvudklass i Johore Grand Prix i Malaysia och var där presschef.

Tege var också bilredaktör för flera facktidningar. Parallellt med det var han informationskonsult åt ledande dataföretag som Computervision, Control Data, Data General och särskilt Facit. Sedan var han informationskonsult för dåvarande Mekanförbundet och ordnade samtidigt Bilsportdagarna i Sollentuna 1994-95. Som reporter för Bilsport och Idrottsbladet gick Tege 1994 också en kvalificerad förarkurs med formelbilar på sydfranska Circuit du Var, avslutad med 15 varv på alla växlar i riktig Formel 1-bil. Han följde också ett franskt forskningsprojekt om F1-förares psyke när de kör.

Åren 2000-2011 var Tege chefredaktör för Nordens enda facktidning för/om fordonsindustri, utgiven av leverantörsföretagens förening. Han har också grundligt studerat klimatfrågan och funnit basinformation som inte stöder rådande klimatlarm. Om detta har han skrivit boken "Solen driver vårt klimat. Vetenskap, debatt och politik". Tege skriver nu fortsatt för Bilsport, Autosport och Affärsresenären och har mycket att berätta från ett lärorikt och spännande liv.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta