Hem > Personligheter > Gillis Herlitz

Gillis Herlitz

Kommunikation över kulturgränser - Mänskliga relationer och beteenden

Gillis Herlitz är något av en expert på mänskliga relationer och beteenden. Han har bakgrund som antropolog och etnolog och med omfattande praktisk erfarenhet från många kulturer runt om i världen. Hans reflektioner är träffsäkra, roliga och målande.

Gillis Herlitz är något av en expert på mänskliga relationer och beteenden. Med en bakgrund som antropolog och etnolog med omfattande praktisk erfarenhet från många kulturer runt om i världen. Fast mest ägnar han sin tid till att skriva och föreläsa om hur människornas situation är i det svenska arbetslivet. Hans ämnen är företagskulturer, kulturgrammatik och socialgrammatik, som handlar om kulturella skillnader och om konsten att umgås med folk. Han talar om kommunikation och relationer på arbetsplatser, om värderingar och attityder och om de kulturella skillnader som även finns svenskar emellan.

Gillis Herlitz brukar lyfta fram fyra kardinaldygder för ett bättre samarbete: Mod. Rättvisa. Självinsikt. Vishet. Mod att våga visa osäkerhet, rättvisa till skillnad mot godtycke, självinsikt så man förstår sig själv och hur andra uppfattar en, och vishet så man kan skilja på ont och gott och välja det goda. Och om att Darwin inte talade om överlevnaden av de starka, som många tror, utan om överlevnaden av de anpassningsbara.

Lyssna gärna på ett smakprov

Se människan

0:00
3.:00

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta