Fotograf: Anna Dammert

Mustafa Can

Journalist, författare, föreläsare & moderator

Mustafa Can föreläser bland annat om mångfald, kultur och identitet. Han har varit Sommarpratare två gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan och Etermedias Ikarospris.

- Mor, jag älskar dig, så avslutade Mustafa Can sitt Sommarprogram 2003 och telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin.

Sedan dess har Mustafa Can varit en naturlig del av den svenska offentligheten där han tagit sig an stora som små frågor. Respekterad men även kontroversiell. Dock aldrig ljummen. Mustafa Can, författare och journalist, är en mycket eftertraktad och uppskattad föreläsare och skiftar ämne efter sammanhang. Han senaste bok Tätt intill dagarna blev en både kritik- och försäljningssuccé. Han har som journalist främst skrivit för Dagens Nyheter men numera även för SvD. Han har haft världen som sitt arbetsfält, bland annat bevakade han det senaste kriget i Irak.

I sin mycket uppskattade föreläsning "Tätt intill livet" talar han om längtan, kärlek, drömmar, död, sorg, skam, livskraft och om att resa sig ur nederlaget. Men Mustafa kan även föreläsa om bland annat: svenskhet, identitet, kultur och olika samhällsfrågor. Han för alltid en dialog med uppdragsgivaren om syftet med konferensen eller seminariet.

Mustafa Can är även en driven, erfaren och påläst moderator och debattledare som åtar sig uppdrag i olika ämnen.

Mustafa var nominerad till priset Årets talare 2016 - Man.

Lyssna på Mustafa Can

Välkommen till det främmande landet

Vill du bli inbjuden?
När Mustafa Can avslutade sitt Sommar 2003 brakade telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin. Sedan dess har journalisten och författaren Mustafa Can varit en naturlig del av den svenska offentligheten där han tagit sig an stora som små frågor. Respekterad men även kontroversiell. Dock aldrig ljummen. Mustafa Can föreläser bland annat om mångfald, språk, kultur och identitet. Han har varit Sommarpratare tre gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Publicistklubbens Guldpennan Stora Radiopriset, Sveriges essäfondspris, Etermedias Ikarospris, han har även blivit nominerad till Årets talare. Hör honom föreläsa personligt om det existentiella drama som utspelar sig i mötet med ett nytt samhälle, nya värderingar och ny kultur. Om några av samtidens viktigaste frågor: Om svenskhet, identitet, inkludering, om språkets makt och språklöshetens tyranni. Om rädsla och misstänksamhet och om utmaningarna att skapa en gemensam social ansvarskänsla när vi inte har samma kulturella, religiösa, ekonomiska och sociala referenser. https://www.talarforum.se/speakerimage/mustafa.can/982/mustafa.can.jpg 0

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Pressbilder

Mustafa Can

Liknande profiler

Politik

Värderingar

Mångfald