Mustafa Can
Fotograf: Anna Dammert

Mustafa Can

Journalist, författare, föreläsare & moderator

Mustafa Can föreläser bland annat om mångfald, kultur och identitet. Han har varit Sommarpratare två gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan och Etermedias Ikarospris.

- Mor, jag älskar dig, så avslutade Mustafa Can sitt Sommarprogram 2003 och telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin.

Sedan dess har Mustafa Can varit en naturlig del av den svenska offentligheten där han tagit sig an stora som små frågor. Respekterad men även kontroversiell. Dock aldrig ljummen. Mustafa Can, författare och journalist, är en mycket eftertraktad och uppskattad föreläsare och skiftar ämne efter sammanhang. Han senaste bok Tätt intill dagarna blev en både kritik- och försäljningssuccé. Han har som journalist främst skrivit för Dagens Nyheter men numera även för SvD. Han har haft världen som sitt arbetsfält, bland annat bevakade han det senaste kriget i Irak.

I sin mycket uppskattade föreläsning "Tätt intill livet" talar han om längtan, kärlek, drömmar, död, sorg, skam, livskraft och om att resa sig ur nederlaget. Men Mustafa kan även föreläsa om bland annat: svenskhet, identitet, kultur och olika samhällsfrågor. Han för alltid en dialog med uppdragsgivaren om syftet med konferensen eller seminariet.

Mustafa Can är även en driven, erfaren och påläst moderator och debattledare som åtar sig uppdrag i olika ämnen.

Mustafa var nominerad till priset Årets talare 2016 - Man.

Pressbilder

Mustafa Can

Mustafa Can

Författare

Inspirerande föreläsare

Politik

Värderingar

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2