Louise Östberg

Louise Östberg

Små idéer, stora resultat - Engagemang i förbättringsarbetet

Louise Östberg vet att om man tillåter medarbetare att bidra med små idéer ökar effektiviteten och konkurrenskraften, hon forskar på det. Hon har en metod som kan öka ett företags förbättringspotential dramatiskt. Med hela 80 % har forskningen visat.

Louise är en mycket karismatisk och inspirerande föreläsare och workshopledare. Hon beskriver och illustrerar praktiskt en fungerande metod för hur en organisation kan öka engagemanget i förbättringsarbetet. Hon bär på svenska och internationella erfarenheter från både konsultuppdrag och forskning inom området. Några av de organisationer hon arbetat med är Coca-Cola, Skatteverket, Coor Service Management, Toyota, Vattenfall och Clarion Hotels. Louise har erfarenhet från att tala inför grupper om cirka 500 åhörare samtidigt som hon kan konsten att skapa en lärande miljö i en liten grupp.

Lean och Idéer
Idag arbetar många företag och organisationer med att införa Lean i sina verksamheter. En förutsättning för att lyckas med Lean-arbetet är att involvera och engagera medarbetarna i verksamhetens alla led. Ständiga förbättringar och Lean hänger på så sätt nära ihop. Grunden för Lean är verksamhetens alla medarbetare. Lean blir varken mer eller mindre än vad dessa tillsammans gör det till. Medarbetarnas engagemang och delaktighet – genom deras idéer – är helt avgörande.

Hälsa och Idéer
Hur kan man främja hälsa och välbefinnande på arbetsplatser genom att låta medarbetarna vara delaktiga i organisationens utveckling? Vad uppnår företaget när personalen ges utrymme att vara kreativ och innovativ? Forskning visar att organisationer som arbetar med idésystem och organisationskreativitet ofta har markant högre medarbetarnöjdhet och bättre arbetsklimat.

Föreläsningarna kan anpassas till större eller mindre grupper och kan om så önskas innehålla praktiska övningar för att konkretisera. Föreläsningen kan anpassas efter den aktuella organisationen. Från att förklara grunderna till att ge handfasta råd och verktyg som direkt kan omsätta i fler idéer från medarbetarna.

Louise Östberg är en av Sveriges ledande experter på idésystem och hur man med enkla medel skapar viktiga förbättringar i sin verksamhet. Hon delar med sig av hemligheten om hur företag och organisationer kan öka sin effektivitet och stärka sin konkurrenskraft genom att arbeta systematiskt med att skapa och implementera medarbetarfödda idéer. Hennes forskning har bland annat resulterat i boken "Små idéer - stora resultat". 2010 fick Louise motta SIS förlags utmärkelse "Årets Författare" för boken.

Louises forskning visat att hela 80% av en organisations förbättrings- och förändringspotential kommer från små idéer, idéer som alla medarbetare kan hitta och genomföra. Medarbetarnas engagemang och delaktighet är helt avgörande för både organisationen och individerna. Louise anser att de flesta verksamheter försummar denna möjlighet och lägger mer energi och tid på att försöka hitta de stora idéerna. Stora idéer som är sällsynta och ofta både komplexa och kostsamma att genomföra. Och dessutom mycket enklare för konkurrenter att kopiera.

Pressbilder

Louise Östberg

Louise Östberg

Fotograf: Estella Elofsdotter

Medarbetare & Team

Föreläsare med ämnesexpertis

Inspirerande föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2