Hem > Personligheter > Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Hälsa och hållbar utveckling – Journalist, moderator, föreläsare

Catarina Rolfsdotter-Jansson är journalist, författare, programledare, föreläsare och moderator. Hållbar utveckling och hälsa är hennes specialområden. För den breda allmänheten är hon kanske mest känd som programledare för SVT:s Arga doktorn.

Catarina är journalist och anlitas som moderator för seminarier, workshops och konferenser både på svenska och på engelska. Hon har under flera år bott i USA. Catarina är även yogainstruktör – hållbarhet på det personliga planet. Catarina modererar även konferenser inom alla tänkbara områden, men har sin djupaste kompetens inom områdena hållbar utveckling (energi, klimat, CSR, stadsplanering, trafik, bygg) och hälsa. Som moderator är hon nyfiken, påläst, lugn, trygg, duktig på att ställa relevanta frågor och hålla glädjen och den röda tråden i ett evenemang.

Exempel på uppdrag är EU-kommissionens stora Innovations-konferenser i Bryssel som Catarina modererade 2012 och 2014. Temat 2012 var "Tackling Climate change", 2014 "Innovation in adversity " och "Innovation and Generation Z".

Hon har även lett uppdrag åt Regeringskansliet, åt internationella bolag såväl som mindre seminarier åt kommuner och landsting. Under Eurovision Song Contest i Sverige 2013 och 2016 höll Catarina på uppdrag av SVT i den mesta modereringen, totalt 48 respektive 51 presskonferenser, alla på engelska.

Under 2016 har Catarina även jobbat som kommunikationskonsult åt WWF:s Earth Hour City Challenge.

Catarina är utbildad journalist med studier på Lunds Universitet (Kulturvetarlinjen, Statskunskap och Pressvetenskap) samt på Skurups Journalistlinje. Hon har TV-reporterutbildning från Channel 7 i New York och är certifierad yogainstruktör sedan 2004.
Catarina är även en uppskattad föreläsare inom olika ämnen, exempelvis:

Trendspaning baklänges - 2050: Så fick vi en hållbar värld
Vi står inför en hel del utmaningar. Både som företag och individer. Catarina låter oss uppleva hur vi år 2050 löst de flesta. Hon tar med publiken på en hisnande tur baklänges från 2050 som lämnar oss med framtidstro och nya affärsidéer. Catarina erbjuder utifrån sin långa erfarenhet av att arbeta med hållbarhet skräddarsydda föreläsningar på temat trendsspaning. Exempel på föreläsningar hon satt samman och hållit åt uppdragsgivare nyligen är: Trendspaning bioplast, Förpackningar i den cirkulära ekonomin, Framtidens mobilitet, Framtidens byggande och boende.

Hållbar människa
Hur lever man på ett sätt som tar hand om både en själv och planeten? Catarina varvar fakta med övningar i mindfulness. Föreläsningen ger konkreta tips om hur man anpassar sin livsstil för att minska sin klimatbelastning utan att minska sin livskvalitet.

Så bygger vi en hållbar stad – The Malmö Way
Catarina har sedan 2001 arbetat som konsult i olika projekt om hållbar utveckling i Malmö stad, både skrivit publikationer, guidat internationella besökare, modererat konferenser och hållit föredrag. Hon berättar om Malmös uppmärksammade arbete med hållbar utveckling; ekostadsdelarna, solenergisatsningen, Fairtrade City, den ekologiska skolmaten, transportstrategierna mm.

Yoga
Catarina erbjuder en hel- eller halvdag med fokus på välmående. Med utgångspunkt från tio års erfarenheter som yogainstruktör varvar hon föredrag om stresshantering och andning med övningar och ett längre yogapass.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Personligheter

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta