Annika R Malmberg
Fotograf: Niklas Åkesson

Annika R Malmberg

Starkare samarbeten och förbättrade resultat

Kommunikation, ledarskap, samarbete, kundbemötande och försäljning - och hur man drar nytta av olikheterna i en grupp.

Annika R Malmberg räknas som en av Sveriges mest färgstarka och underhållande talare. Oavsett om hon talar om samarbete och team, försäljning och kundbemötande eller ledarskap - är hennes budskap att människor är olika och att vi ser på världen på olika sätt. Det här är något som de flesta inser och håller med om, men ändå har så svårt för att acceptera. Vi fortsätter till exempel att ge till andra det vi själva allra helst vill ha. Hur mycket bättre hade det inte varit att istället fundera på vem vi har framför oss vad den personen allra helst vill ha av oss.

Annikas föreläsningar är förankrade i den pedagogiska modell med fyra färger som idag ofta används för att beskriva hur olika vi människor agerar och kommunicerar. Få kan som Annika på ett så träffsäkert och underhållande sätt visa att människor är olika, uppskattar olika saker och att vårt eget sätt att se på världen inte behöver vara det enda rätta. Budskapet är att ingen ska behöva göra om sig själv, men att vi ibland behöver tänka på hur vi uttrycker oss och vilka signaler vi sänder ut, så vi verkligen når fram och inte skapar onödiga konflikter eller missförstånd. Hur vi kan agera för att underlätta samarbete, förståelse och kommunikation, både på jobbet och hemma.

Du behöver inte älska alla på jobbet, men ni måste kunna samarbeta. Du behöver inte heller älska alla kunder, men du måste kunna vara professionell nog att ge alla den bästa servicen och det bästa bemötandet, oavsett hur de agerar mot dig.

Annika har över 25 års erfarenhet från försäljning, ledarskap och utbildning. Hon är grundare och VD för Hamilton Group, framgångsexpert och är författare till inte mindre än fyra böcker. Bland annat den nya och högaktuella boken om färger och personprofiler Make it work – en guide till fungerande relationer Hon har även skrivit: Tändvätska – så blir du mer framgångsrik, Ta skit! Och gör det till guld och Guldläge – Så lyckas du som butikssäljare. På fritiden tränar och tävlar hon med sin man och kollega Johan i multisport, en uthållighetssport som bygger på lagarbete. Hon coachar även andra multisportlag i samarbete och att vara bäst när det gäller.

Annika får ofta höra att hennes föreläsningar lever kvar längre än vad som är vanligt. Att deltagarna lång tid efteråt pratar om det de hörde och verkligen använder de nya kunskaperna och insikterna som man fick. Efter varje föreläsning skickar Annika en dokumentation med tips som man kan använda sig av för att följa upp kunskapen. Det är ju inte för inte hon är sprungen ur en pedagogisk verksamhet där det viktigaste efter en utbildning inte var vad deltagarna tyckte om kursen, utan vad de faktiskt gjorde.

Sagt om Annika;

"Annika R Malmberg fick 4.8 på sitt föredrag, det var verkligen bra, ett av de bästa betyg vi haft på en föreläsning genom åren!" "Annika R Malmberg var helt fantastisk, nog bästa föredraget jag någonsin har varit på. Så mycket igenkänning och en sådan karismatisk föreläsare" "Annikas föreläsning var helt outstanding. Hon tryckte på precis allt det som kan kunde känna igen. Där tar jag med mig mycket lärdom om personlighetstyper men framför allt om mig själv i min yrkesroll. Mycket lärorikt." - 3 röster från Sitevisiondagarna i Örebro

"Har lyssnat på denna underbara och energigivande person som gjorde min dag på vår Take off. Kan fortfarande le och tänka tillbaka på gårdagens föreläsning om att bli en bättre säljare. Henne kan jag skarpt rekommendera." - Malin Sakskilde, Cirkle K

"Den bästa föreläsaren! Efter föreläsningen förstod man sig själv och andra mycket bättre och fick ett helt annat tankesätt." - Osay Rahimi Akademiska sjukhuset

Exempel på föreläsningar;
• Vilken färg är du? – Om samarbete och kommunikation och människors olikheter
• Lyfta varandra – När vi gör varandra bättre – Verktyg för teamarbete och hur man gör för att nyttja varandras styrkor
• Gillar alla smileys – Om hur man kommunicerar och samarbetar i en vardag som blir alltmer digital
• Ledarskap som märks – hur man stärker chefslinjen att våga vara chefer och ta fram det bästa hos varje individ
• Ta skit! Och gör det till guld – om hur man ger och tar emot kritik och hur man hanterar kundklagomål på ett vinnande sätt
• Så ökar du din försäljning - alla som inte vill sälja mer räcker upp handen
• Klick and collect – och andra nya trender inom detaljhandeln – hur får vi den nya tekniken att verkligen generera en försäljningsökning och inte bara bli en ny rutin.
• I ljuset av Metoo - Hur möta varandra med respekt och tillit

Annikas föreläsningar lyfter, inte bara genom hennes energi och glädje, utan även för att hon levererar konkreta verktyg och användbara checklistor. Efter att ha lyssnat på Annika blir det så mycket lättare att skapa resultat.

Video

Pressbilder

Podcasts

Utmana dig till framgång
Utvecklas med kritik
Annika R Malmberg

Annika R Malmberg

Inspiratör

Fotograf: Magnus Ragnvid

Utbildare

Presentationsteknik

Kommunikation & Bemötande

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2