Hem > Personligheter > Peter Åberg

Peter Åberg

Att komma få uppleva sina drömmar

Många föreläsare uppmanar oss till att ta vara på våra drömmar men få bjuder på samma tankeväckande presentation som äventyraren och inspiratören Peter Åberg.

Peter Åberg har en bakgrund som business controller & projektledare men vidgar åhörarnas vyer med sin nyskapande och stundtals utmanande presentation om " Att få uppleva sina drömmar". Det går undan när han berättar och visar bilder från sitt händelserika liv. Peters mål är att inspirera åhörarna om att livet är fantastiskt och är fullt av roliga utmaningar och upplevelser!

Peter börjar ofta att berätta om sin tid i grundskolan där han var utsatt för starkt utanförskap och mobbning, vilket gjorde honom blyg och tillbakadragen med dåligt självförtroende. Han berättar om hur han hittade kraft och vågade tro på sig själv. Under första delen av föreläsningen visar Peter sedan bilder från olika äventyr och inspirerar åhörarna om vad man kan göra i livet, idag liksom i framtiden. Inget är omöjligt, bara man tror på sig själv Han berättar inlevelsefullt och engagerar publiken med sina historier, anekdoter och uppiggande humor. Peter talar om målsättning och hur vi genom att utmana oss själva kan nå nya höjder och skaffa värdefulla erfarenheter som berikar oss, både som privatperson och i vår yrkesroll. Budskapet är att man ska tro på sig själv, att man kan göra allt man drömmer om och att världen ligger öppen för den som vågar.

Peter kommer i föreläsningens andra del in på olika faror som han har varit med om i livet. Han har blivit jagad av gatugäng i Brasilien, varit utsatt för flertalet kidnappningsförsök, rånförsök och skottlossningar. Detaljerat och känslofyllt berättar han om hur det är att sitta på ett brinnande flygplan över Atlanten med osäker utgång. Vilka tankar kommer fram när man tror att ens sista stund är kommen och kramar en strumpa från sin dotter? Vad skriver man i ett sista SMS till sin fru?

Alla äventyr bleknar dock inför en händelse på en vanlig cykelväg då Peters cykel gick sönder och han inte hade cykelhjälm. Skadorna var massiva. Peters grundinställning och viljestyrka hjälpte honom i kampen att komma tillbaka. Han kunde inledningsvis gå mycket begränsat, hade svårt att hitta ord och förlorade sin balans. Peter berättar om hur han genom att använda olika visualiseringstekniker och sin egna motivationsteori MålCirklar kunde motivera sig att hela tiden ta ett steg till. Peter är bra på att dölja den ständiga smärtan, att trycka undan tröttheten och lyfta fram sin energi och okuvliga övertygelse om att livet fortfarande är fantastiskt. Peter lever idag med enfuktionsbegränsning men bevisar genom sitt handlande att inget är omöjligt bara man tror på sig själv. Peter föreläser engagerande och ger åhörarna nya pusselbitar om livets möjligheter.

Ett urval av Peters genomförda föreläsningar
Peter har föreläst för den Svenska permanenta diplomatiska representationen till Förenta Nationerna i USA efter inbjudan av Ambassadör Per Thöresson. Han har föreläst på de Svenska Ambassaderna i Colombia, Tjeckien och Rumänien samt på flertalet Svenska konsulat och för Business Sweden i utlandet på officiella events. Han har föreläst för stora företag som Tetra Pak, Deloitte och McNiel samt för flera affärsnätverk & handelskammare i bland annat Dubai, Bulgarien, Sydafrika och Brasilien. Peter har också varit anlitad av förbundskapten för ett av våra svenska landslag inför ett träningsläger och föreläst för Neurokirurgen på Lunds Universitetssjukhus.

Peter var kvällens underhållare när Grand Hotell/Lundia/Finn i Lund hade en tack för i år fest för cirka 100 kunder. Han har stått på scenen på Clarion Hotel Malmö Live på deras stora personalfest. Peter föreläser för både mindre och större grupper. Han har haft flera tusen åhörare på ett av sina genomförda event i utlandet.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta