Peter Åberg

Peter Åberg

Tro på dig själv och ditt lag

Budskapet är att man ska tro på sig själv, sin arbetsgrupp och sitt företag och aldrig ge upp när det oväntade inträffar. Inget är omöjligt så länge som du tror på dig själv och ditt lag, är en av Peters huvudteser.

Vid sidan om sitt ordinarie arbete har Peter utfört över 150 inspirationsföreläsningar i 16 länder. Peter föreläser inlevelsefullt och engagerar publiken med sina historier och uppiggande humor i kombination med sina praktiska verktyg som han delar med sig till publiken. Han rör sig mycket över scenen, varierar sitt retoriska framträdande och har ett mycket inspirerande scenspråk som skapar närhet till sin publik.

Peter Åberg arbetar till vardags som Finans-, IT- och HR-direktör med affärsutvecklingsansvar för en division på Nederman i Helsingborg. Han arbetade tidigare som Regional business controller på Alfa Laval med ansvar för Central & Östeuropa, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika.

Peter är en mycket erfaren coach & global projekt- och förändringsledare för ledningsgrupper och arbetslag med syftet att öka effektivitet, förbättra processer och stärka lagandan. Han har en Executive Education inom Strategi från anrika The Wharton School i Philadelphia USA, samt en magisterexamen inom ekonomi från Lunds Universitet.

Peter talar om målsättning och hur vi genom att utmana oss själva kan nå nya höjder och skaffa värdefulla erfarenheter som berikar oss, både som privatperson och i vår yrkesroll. Peter erbjuder både inspirationsföreläsningar och lagstärkande reflekterande workshops. Han har erfarenhet av att tala på engelska inför flera tusen åhörare.

Peter har en gedigen och imponerande meritlista och har anlitats av exempelvis;
• Förenta Nationerna i New York efter en personlig inbjudan av dåvarande FN Ambassadör och biträdande myndighetschef Per Thöresson
• På de Svenska Ambassaderna i Tjeckien, Colombia och Rumänien på officiella event efter personlig inbjudan av respektive Ambassadör.
• Business Sweden i Mexico och i Rumänien
• Universitet i Sverige, USA, Polen och Colombia
• Affärskammare i Sverige, Brasilien, Dubai, Sydafrika, Ukraina och Bulgarien
• Svenskt landslag inom kanotsporten och av elitidrottslag.
• Företag som exempelvis Mars Inc, Tetra Pak, Alfa Laval, McNeil, GAC, Swedbank, Deloitte, EY, Dfind, Randstad, Sony Mobile, Lindab och många mer därtill
• Arbetsförmedlingen, Malmö Stad och politiska partier
• Läkarkonferenser, exempelvis för neurokirurger på SUS och för Barncancerfonden

För varje föreläsning som Peter debiterar till vuxen publik skänker han en kostnadsfri föreläsning till skolor i närheten av där han bor och arbetar.

Få har varit med om de toppar och dalar i livet som Peter varit. Han föreläser utifrån personliga erfarenheter om hur man finner sin inre styrka när det oväntade inträffar. Föreläsningen handlar om att utmana sig själv och att våga pröva saker utanför sin komfortzon. Peter kopplar sina erfarenheter som global förändringsledare till sin egen livshistoria, från att lära om att tala och gå efter en allvarlig olycka till att genomföra ett Marathon. Han belyser hur man genom att identifiera och analysera olika med och motgångar i livet kan få djupare insikter och skapa tydligare målsättningar för sig själv, arbetsgruppen och företaget. Peters föreläsningar anpassas helt efter beställarens önskemål. Han har erfarenhet att tala som keynote inför internationell publik, på företagsevent och för arbetsgruppen som önskar reflekterande och lagstärkande halvdagsworkshops. Individ såväl som grupp som behöver olika verktyg för att sträva mot ett gemensamt mål bör anlita Peter.

Video

Pressbilder

Peter Åberg

Peter Åberg

Livsöden

Sjukdom / Handikapp

Inspirerande föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2