Elisabeth Ohlson Wallin
Fotograf: Robert Paraniak

Elisabeth Ohlson Wallin

Bilden som inspirationskälla – Provokation och folkbildning

Elisabeth Ohlson Wallin är Sveriges främsta och mest kända fotokonstnär. Hon föreläser om bildens möjlighet att inspirera och utveckla oss till att tänka i nya banor.

Elisabeth har lyckats tränga igenom mediabruset med sina bilder. Vare sig det är en naken Camilla Henemark med Kungen, en cyklande Jesus eller en leende bankdirektör. Med sina 30 års erfarenhet som fotograf och konstnär underhåller hon med allvar och folkbildning.

Hennes föreläsningar spänner mellan ämnen som konstens plats i samhället och politiken, vad satiren gör med oss samt vad det betyder att ta ansvar för sina åsikter. Lättsamt och humoristiskt ställer hon de tunga frågorna: Hur kan bilder, allvarliga såväl som roliga, inspirera och utveckla oss till att tänka i nya tankebanor? Är kanske en provokation till och med nyttig för att vi ska utvecklas? Varför blir vissa arga när andra skrattar?

Föreläsningar

Kungen är farligare än Jesus (NY)

Elisabeth föreläser och berättar på ett varmt och humoristiskt sätt om sina bilder på Kungen, Jesus och statsministern. Behövs satiren och vad gör den med oss? Har bilden makt i dagens samhälle och behövs den politiska konsten?

Vem bestämmer vad som är normalt och vad som är onormalt, naturligt eller onaturligt?
Tar du ansvar för dina åsikter? Elisabeth vill att föredraget ska inspirera till att tänka i nya banor och få åhörarna att våga prata med varandra om känsliga ämnen. Genom att visa bilder både från sina kommersiella uppdrag och från sina konstnärliga utställningar berättar Elisabeth hur hon tänker och hur hon får sina idéer.

Från Tjackhora till Statsministern
Är ett visuellt föredrag av fotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin där du kan njuta, skratta och uppröras av en mängd bilder och upptäck det du inte visste fanns.

Elisabeths visuella föredrag passar för såväl stora som små sammanhang och pågår ca 45 - 60 minuter.

Elisabeth Ohlson Wallin fick sitt genombrott som konstnär 1998 i och med den laddade utställningen "Ecce Homo"som skildrar Jesus bland homosexuella. Fotoutställningen orsakade dödshot och stenkastning, men också en debatt om yttrandefrihet, kristendom och homosexualitet. Till och med Påven från sin Vatikanstol lade en "bulla" på Ecce Homo.

Pressbilder

Elisabeth Ohlson Wallin

Elisabeth Ohlson Wallin

Fotograf

Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2