Hem > Personligheter > Anders Borg

Anders Borg

Ekonomi, framtid och omvärld

Sveriges finansminister mellan 6 oktober 2006 och 3 oktober 2014.

Sedan Anders Borg blev finansminister 2006 uppskattas han vara en av de allra mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige. Tidningen Financial Times utsåg Borg till EU:s främste finansminister 2011 i sin årliga ranking av unionens 19 finansministrar.

Anders Borg är vice ordförande i Kinnevik och Millicom. Kinnevik och Millicom är verksamma inom bland annat e-commerce och telecom i snabbväxande marknader i tillväxtländer och byggt ett antal framgångsrika företag under senare år som Zalando, Avito, Rocket och Lazada.

Den 14 november 2014 meddelade World Economic Forum (WEF) att Borg kommer att leda organisationens nya initiativ för att främja globalt samarbete med ett nytt ramverk för det globala finansiella systemet. Anders Borg är ordförande för WEFs Global Initiative on The Future of the Global Financial System som samlar allt arbete WEF gör på den finansiella sektorn tillsammans med ledande globala institutioner som IMF, regeringar, centralbanker och finansiella institutioner.

Anders Borg är även rådgivare och medlem i Citis nordiska Advisory Board samt rådgivare för Citis verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Han arbetar med utvecklingen av Citis nordiska verksamhet och är även global rådgivare för Citis verksamhet mot offentlig sektor. Citigroup är ett amerikanskt multinationellt finansbolag och affärsbank. Citi har verksamhet i över 100 länder och arbetar både med tillväxtmarknader och utvecklade marknader.

Efter sin politiska karriär så har han även fått i uppdrag av Finlands regering att skriva en ekonomisk rapport om landets ekonomiska problem, samt föreslå lösningar och åtgärder. Anders Borg tar uppdrag som föreläsare i mån av tid. Han föreläser om ekonomi, omvärld och framtidsfrågor. Han talar bland annat om hur ekonomin omvandlas av digitalisering och globalisering och hur regeringar och företag i de nordiska länderna och Europa ska möta dessa utmaningar och möjligheter. Han har ingen standardföreläsning utan anpassar alltid sina föreläsningar beroende på ämne och grupp. Varje tillfälle är unikt.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Talarforum Akademi   

Masterclass

En heltäckande utbildning för talare » Anmäl dig nu - senast 15 juni
» Ladda ner broschyren

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta