Andra Farhad

Entreprenör och investerare

Andra Farhad

Börshajen Andra Farhad – från mobbad till miljonär

Andra "Börshajen" Farhad är den unga investeraren och entreprenören som tagit finansvärlden med storm.

Med ambitionen att få fler att börja engagera sig i sin privatekonomi i tidig ålder har Andra Farhad startat Sveriges största kostnadsfria utbildningsplattform för sparande och investeringar.

Efter att Andra Farhad flyttat från Köping till Fittja följde en tuff tid där hon utsattes för mobbning under hela mellanstadiet och högstadiet. Hon kände sig ensam, frustrerad och tappade lusten helt för skolan. Runt omkring henne var arbetslösheten hög, och kriminaliteten likaså. Men det väckte en revanschlust hos Andra Farhad som bestämde sig för att aldrig bli en siffra i statistiken eller låta postort styra hennes förutsättningar.

Andra Farhad var fast besluten om att ordna ett bättre liv för sig själv och googlade "Hur blir jag rik". Hon läste sedan allt hon kom över om aktier och börshandel och endast 16 år gammal köpte hon sin första aktie.

Sju år senare, i början av 2016, startade hon Instagramkontot @borshajen. Ett konto som i dag har nära 20 000 följare. Andra driver även ett framgångsrikt aktiebolag, en utbildningsplattform, med samma namn som i dag är värderat till 10 miljoner kronor. Men än är hon inte nöjd, hon vill skapa något större.

– Jag vill skapa något som inte har funnits tillgängligt tidigare och sänka tröskeln som finns på kapitalmarknaden i dag och göra den tillgänglig för fler. Det här är bara början!

Pressbilder

Andra Farhad

Andra Farhad

Investerare

Fotograf: Daniel Roos

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }