Al Pitcher
Fotograf: Robert Eldrim

Al Pitcher

En komisk världsstjärna och mästare på improvisation

Al Pitcher blev vald till Årets manliga komiker 2011. Motivering: "Han kom. Han såg. Han segrade. Gör sitt bästa gig varje gång! Med en publikkontakt i världsklass har han erövrat Sverige på rekordtid."

Det är lätt att glömma bort att vi faktiskt har en världsstjärna boende i Sverige, men det är väl som det brukar heta – man blir aldrig profet i sitt hemland. Sverige är dock sedan många år tillbaka hemland för den nyazeeländskfödde komikern Al Pitcher, vars internationella framgångar är många. Han har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser genom åren, inklusive Best Show vid Leicester Comedy Festival 2009, Directors Pick vid Newcastle Comedy Festival 2009 och Peoples Choice Award vid Time Out Sydney 2009. Han har verkligen etablerat sig som en fantastisk komiker!

Sedan sin ankomst till Sverige 2010 har Al Pitcher haft stor framgång med sina turnéer "The Fika Tour", "The Påtår Tour" och "Nääämen it’s Al Pitcher", samt med sina SVT-specialer "Fy fan Sverige" och "Sverige Syndrome", som båda har blivit enormt populära. De två sistnämnda har också blivit stora framgångar som Netflix Specials med miljonpublik.

Al Pitcher, född i England och uppvuxen i Nya Zeeland, har snabbt blivit en omtyckt del av den svenska humorfamiljen. Han bor i Sverige med sin svenska fru och deras barn. Al är känd för sin varma och engagerande humor både på och utanför scenen. Han har en unik förmåga att skapa kontakt med publiken och hans improvisationsförmåga är en stor del av hans framgång.

Hans humor sträcker sig bortom bara standup; han har även skrivit humorboken "Buried Elephants" och medverkat i olika svenska TV-program, däribland "Settman På Plats" och "Robins" där han presenterade "Al Pitcher’s Guide to Sweden". Al har också uppträtt vid den prestigefyllda festivalen Just for Laughs i Montreal, där han genomförde egna föreställningar tillsammans med stora namn som Eddie Izzard och Billy Connolly.

År 2019, samma dag som han erhöll sitt svenska medborgarskap på Sveriges nationaldag, sändes hans show "Sverige Syndrome" på SVT, vilket bekräftar hans position som en uppskattad figur i svensk underhållning.

Hösten 2024 tar Al Pitcher sin nya turné "Tid för skratt" på en omfattande turné genom Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr, med premiär på Cirkus i Stockholm den 2 oktober. Med denna nya show vill Al utforska och skämta om de kulturella egenheterna i Sverige, och med sin bakgrund och erfarenhet är han mer än bara en komiker – han är en upplevelse som är bäst live.

Några av de svenska tidningarna har hyllat Al Pitcher för hans humor:
«Briljant, Al Pitcher!» – Arbetarbladet
«Al Pitchers humor håller världsklass!» – VF
«Skrattar så att tårarna rinner vid flera tillfällen.» – Östersunds-Posten
«...får folk att vrida sig av skratt.» – Ljusnan
«Publiken krampar i skrattsalvor och jag kapitulerar totalt.» – Smålandsposten
«Skrattsalvorna avlöste varandra och spontanapplåderna likaså.» – Skövde Nyheter

Pressbilder

Artiklar

Al Pitcher

Al Pitcher

Komiker

Fotograf: Robert Eldrim

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2