Inspirationsbrev Februari/Mars 2013

Stor undersökning: Lyckan finns på jobbet

Att lyckliga människor når bättre resultat har varit känt länge. De sprider sin energi bland medarbetarna och kan vara helt avgörande i en förändringsprocess. Men att jobbet var så viktigt för att svenskarna ska känna sig lyckliga var inte helt väntat. Och en arbetsgivare som vill behålla och kunna rekrytera kompetent personal har goda möjligheter att skapa en miljö där medarbetarna upplever att deras lycka kan blomstra. Det visar en undersökning från Wise group som tydligt pekar på att jobbet är det som påverkar vår lycka näst mest, efter hälsa.

»Läs hela artikeln...

Ellinor Persson - Fem snabba frågor till På spåret-vinnaren.

Talarforum har pratat med Ellinor Persson som för några veckor sedan vann årets upplaga av På spåret tillsammans med Dick Harrysson.

Hur känns det att vinna för andra gången?
— Skillnaden från andra gången är ju att i år tävlade endast de par som vunnit de senaste tio åren. Så nu är jag och Dick ”Mästarnas mästare”!

Har du och Dick Harrysson någon hemlig strategi ni har tränat på?
— Den enda strategi vi hade var att inte dra i nödbromsen förrän vi var helt säkra på resmålet. Det lönade sig. Det går inte att träna inför På Spåret. Helt omöjligt faktiskt.

»Läs hela intervjun...

Så blir du en bättre chef

Forskarparet Jack Zenger och Joseph Folkman har gjort en studie på chefer som har fått dåliga betyg från sina underordnade, kollegor och chefer och sedan inlett ett arbete med att förbättra sig. Resultatet rönte stor uppmärksamhet när det publicerades på Harvard Business Reviews hemsida för en tid sedan. Det visade sig att en stor del av cheferna som tidigare fått låga betyg, med ganska enkla medel, lyckats avsevärt förbättra såväl bilden av sig själva som chefer, som resultat och miljön på arbetsplatsen.

»Läs hela artikeln...

Bilder från rekordmässorna easyFairs i Malmö, Göteborg och Stockholm

Talarforum har under slutet av januari och i februari arrangerat föreläsningar på tre stora mässor; Möten & Events i Malmö och Stockholm samt Konfex & Events i Göteborg.

Såväl i Göteborg som i Stockholm slogs det rekord. Göteborg slog världsrekord bland mässor när över 80 procent av utställarna bokade upp sig för att ställa ut även 2014. Och i Stockholm putsades publikrekordet med över 19 procent.

Några av alla som var med och föreläste var: Stefan Holm, Mia Törnblom, Kristian Luuk, Anders Lundin, Thomas Bodström, Jörgen Oom, Henrik Schyffert, Stefan Hyttfors, Ari Riabacke, Isabelle McAllister, Laila Bagge, Andreas Lundstedt och Emma Wiklund och många många fler…

»Gå till bildgalleri...

Talargalan på Berns – Årets talare presenterade

Stämningen var hög och lokalen var fylld till bristningsgränsen när vilka som fått pris som Årets talare skulle avslöjas. Som sig bör på en gala bjöds det på bubbel och tilltugg. Många kända ansikten och en del media var där tillsammans med Talarforums personal och kunder för att äntligen få veta vilka pristagarna var.
Alla känner säkert redan till vilka som vann men eftersom vi är lika stolta som vinnarna berättar vi det en gång till:
Årets talare 2012, Kvinna: Mia Törnblom
Årets talare 2012, Man: Colin Moon
Årets talare 2012, Moderator: Katarina Hultling
Årets talare 2012, Genombrott: Stefan Hyttfors

»Gå till bildgalleri...

Lina Thomsgård - Rättviseförmedlingen - Att göra skillnad via nätet

Efter mer än tre år med Rättviseförmedlingen har medieklimatet i Sverige förändrats. En social innovation, ett ideellt projekt för jämställdhet och mångfald, och en dröm om en annan värld har sett till att fler än 37 000 människor gått samman för att åstadkomma förändring. Hur har arbetet fungerat, vilka är lärdomarna? Hur kan DU göra skillnad via nätet? Låt dig inspireras av ett av Sveriges mest framgångsrika jämställdhetsprojekt. Lina Thomsgård, är grundare av Rättvisförmedlingen och en av den nya medievärldens främsta opinionsbildare. Hon har vunnit en rad priser och är även DJ, skribent, radiopratare och PR-agent till bland andra Robyn och Bodil Malmsten.

När: Tor 18 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anna Lindberg - Mitt bästa jag - Att prestera när det gäller

Med 73 Sm-guld och 6 EM-guld på meritlistan är Anna Lindberg är en av Sveriges mest framgångsrika simhoppare genom tiderna. Hennes föreläsning handlar om att prestera så bra som möjligt när det gäller som mest, utifrån sina egna förutsättningar. Efter många skadedrabbade år bestämde sig Anna för att göra en del förändringar i sin träning och satsning. Förändringar som sedan ledde till hennes stora framgångar i Europamästerskapen. Hon kommer också att prata om mental träning. Sitt sätt att jobba med tävlingsplanering, avslappning, visualisering och hur hon förhåller sig till olika saker i livet.

När: Ons 3 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karin Adelsköld - Det är aldrig för sent att nybörja!

En inspirationsföreläsning! Varje gång du gör något nytt växer din hjärna. Vare sig du lyckas eller misslyckas. Att barn skulle lära sig snabbare än en vuxen är bara en myt. Inlärningsförmågan är konstant under hela livet. Skillnaden heter attityd. Hur gör man för att våga vara nybörjare som vuxen? Och hur ser en inlärningsprocess ut? Skratta, bli peppad och inspirerad av den prisbelönta ståuppkomikern Karin Adelsköld, som utifrån sin egen historia coachar oss i mod, självförtroende och att strunta i sina egna begränsningar. – Den perfekt föreläsningen för dig som vet med dig att du borde testa nått nytt eller för företagets anställda som tvingats att göra det.

När: Tis 23 april Frukostmingel 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ari Riabacke - Beslutspyramiden - Fatta de beslut du tar!

Hur kommer det sig att många lägger mer tid på val av elleverantör än på val av livspartner? På ett oortodoxt sätt utmanar Ari Riabacke föreställningarna om hur beslut fattas – i såväl det privata som i en allt mer komplex affärsvärld. Ari Riabacke är ledande beslutsexpert och en av Sveriges mest uppskattade och anlitade talare. Han vandrar lättsamt mellan forskarvärldens upptäckter och framtidens beslutsfattande i sina inspirerande föreläsningar.

När: Fre 15 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund

»Mer information och anmälan...

Magnus Samuelsson - Världens starkaste man

Magnus är ingen som passerar förbi obemärkt. Han är två meter lång och väger 150 kg. Magnus blev först känd för sin otroliga styrka. 1998 vann han titeln som Världens starkaste man och han har tagit sig till final i samma tävling fler gånger än någon annan. Det ända som kan tävla med Magnus styrka är hans charm. På senare år har han vunnit hela svenska folkets hjärta genom att stå som segrare i succéprogrammet Let’s Dance. Magnus har utöver detta medverkat i flera filmer och en massa olika TV-program men har hela tiden behållit sitt ödmjuka och varma sätt.

När: Tis 12 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Johan Mathson - Det nya ledarskapet - Att mobilisera hela organisationen

Det tog företagsledningen 19 veckor att formulera den nya affärsplanen och medarbetarna 2 timmar att missuppfatta den. I sin föreläsning pratar Johan Mathson om att mobilisera HELA organisationen i att förverkliga strategierna. Han pratar också om en ny verklighet där tidigare konkurrensfördelar helt plötsligt bara blir förutsättningar. Johan Mathson har en unik kombination av erfarenhet som företagare, företagsledare och som konsult till över hundra företag i ett trettiotal länder inom ledarutveckling, resultatfokus och förändringsprocesser.

När: Tis 9 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Cecilia Hertz - Framtidens industri designas i rymden

Cecilia Hertz har gjort en att unika resa som entreprenör. Hon är utbildad industridesigner som hjälpt NASA designa inredningen till den Internationella Rymdstationens (ISS) räddningskapsel. Nu arbetar Cecilia Hertz med projektet Down to Earth där rymden används för att få svensk industri att ta såväl teknik- som tankesprång. Företaget har hittills drivit ett tiotal projekt, som täcker in allt från handskar för stålverksarbetare till hjälmar för utförsåkare. För att kunna åta sig större projekt samarbetar hon också med svenska storföretag, bland annat byggjätten NCC. Syftet är att testa nya byggmaterial.

När: Ons 20 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Pär Johansson - Glada Hudik - Att bli sedd, behövd och tagen i anspråk

Pär Johanssons föreläsning lämnar ingen oberörd, den är fylld av humor och värme om att tänja sina egna gränser, att hela tiden sträva lite längre och är en garanterad vitamininjektion. En bra blandning av allvar, skratt och teoretiska exempel. Pär Johansson gjorde det omöjliga möjligt då han startade Glada Hudik-teatern en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare. Pärs föreläsning passar för alla slags grupper av företag och människor och ger ett kvitto på att ingenting är omöjligt om man bara tror människor och ger dem en chans att utvecklas.

När: Fre 22 mars Frukostmingel 07.30 Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2