Hem > Personligheter > Cecilia Hertz

Cecilia Hertz

Designer för rymden - Inreder för tyngdlöshet

Cecilia Hertz företag har en väldigt nischad inriktning. Rymden. Därifrån tar hon material och inspiration för utvecklingsprojekt på jorden. Som handskar och hjälmar.

I slutet av 90-talet studerade Cecilia Hertz till industridesigner vid Lunds Tekniska högskola som har ett nära samarbete med den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA i Houston. Det väckte hennes intresse för rymden. Hon valde därför att specialisera sig på rymddesign under de två sista åren av utbildningen och besökte NASA regelbundet när hon som ett examensarbete tillsammans med tre studiekamrater designade inredningen till den Internationella Rymdstationens (ISS) räddningskapsel. Hon har själv provat på den tyngdlösa miljö som hon utvecklar interiörer för. "If you havent experienced zero gravity, you cant design for it". Så sa en NASA-arkitekt till Cecilia.

–Så det var bara att ta Gud i hågen och ge sig upp i flygplanet för att testa en prototyp säger hon. Det var en fantastisk upplevelse! Vi har också tagit fram ett interiörkoncept för det flygplan som ska låta välbärgade turister få uppleva tyngdlöshet.

Utgångspunkten för utvecklingsarbetet är att hitta produkter som kan förbättras med hjälp av de material som används i astronauternas utrustning. Cecilia Hertz företag har hittills drivit ett tiotal utvecklingsprojekt, som täcker in allt från handskar för stålverksarbetare till hjälmar för utförsåkare.

Cecilia Hertz hoppas få utforma interiören när NASA och ESA tar fram var sin rymdfarkost för bemannade rymdfärder. För att kunna åta sig större projekt samarbetar Cecilia Hertz också med svenska storföretag, bland annat byggjätten NCC. Syftet är att testa nya byggmaterial.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta