Hem > Personligheter > Johan Mathson

Johan Mathson

Först till framtiden - Ledarskap, framtid och förändring

Johan Mathson har en unik kombination av erfarenhet som företagare, företagsledare och som konsult till över hundra företag i ett trettiotal länder inom ledarutveckling, resultatfokus och förändringsprocesser.

"Det tog företagsledningen 19 veckor att formulera den nya affärsplanen och medarbetarna 2 timmar att missuppfatta den." I sina föreläsningar pratar Johan Mathson om att mobilisera hela organisationen i att förverkliga strategierna. Han pratar också om en ny verklighet där tidigare konkurrensfördelar helt plötsligt bara blir förutsättningar.

Sedan ett antal år tillbaka har Johan arbetat i ett 30-tal länder med framförallt strategiimplementering, strategi- och affärsutveckling, ledningsgruppsutveckling, faktabaserat ledarskap, individuell chefs- och ledarutveckling och föreläsningar. Som en röd tråd i allt som Johan talar om finns betydelsen av, och utmaning i, att lyckas förverkliga strategier. Johans erfarenhet bygger till stor del på att den största potentialen i dagens näringsliv ligger i att gå från ord och plan till konkret handling! Och att som ledare lyckas förankra detta i hela organisationen.

En ledstjärna i Johans arbetssätt är enkelhet och användarvänlighet. Det finns alltid en målsättning att deltagarna redan nästa dag skall kunna använda det som behandlats i den egna arbetssituationen.

Ett annat område som Johan arbetar inom är i rollen som processledare och moderator. Det kan t.ex. handla om att leda en diskussion i en ledningsgrupp, chefsgrupp eller kundfokusgrupp.


Uppväxten i Gävle präglades av idrott (elitnivå i tennis, friidrott och militär femkamp) och sen följde civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm. Johan har sedan arbetat som säljare, utbildningskonsult, gruppchef, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både börsnoterade och onoterade bolag, har gett en mycket bred affärsbakgrund.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta