Hem > Personligheter > Lina Thomsgård

Lina Thomsgård

Grundare av Rättviseförmedlingen

Lina Thomsgård är kolumnist, programledare och föreläsare. Hon har bland annat varit nordisk PR-chef för Myspace. Hon startade det uppmärksammade projektet Rättviseförmedlingen 2010. Sedan 2015 är hon programledare för kulturprogrammet Kobra i SVT.

Under sina många år i PR- och mediabranschen har Lina Thomsgård arbetat för jämställdhet och mångfald på olika sätt, främst genom konkreta initiativ i sociala medier. För snart fyra år sen startade hon Rättviseförmedlingen, och idag har medieklimatet i Sverige förändrats. Projektet har samlat fler än 70 000 rättviseförmedlare som tillsammans konstruktivt och konkret motverkar skevheter och underrepresentation i media.

Hon har även drivit kampanjer för kvinnorepresentation i film (#Amärkt) som blev hyllat och omtalat värden över, och hon har hjälpt svenska folket att välja ekologisk mat med Naturskyddsföreningens #Byttilleko-kampanj. Linas metod är att sprida kunskap på ett sätt som folk vill lyssna till, och låta människor gå samman för att åstadkomma förändring. Lär dig tänka nytt med en av Sveriges mest underhållande och inspirerande röster för jämställdhet, kommunikation och förändring.

2014 blev Lina Thomsgård utsedd till landets näst viktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer. Hon har setts tävla med Jason Diakité i På Spåret, och vinna årskrönikan av Vem vet mest. Lina är stående kolumnist i Aftonbladet och har hand om Robyns presskommunikation. Lina är även initiativtagare till projektet Skapelsen (www.skapelsen.com) för mångfald och jämställdhet i musikbranschen.

Lina är sedan i hösten 2015 programledare för kulturmagasinet Kobra i SVT, vilket betyder

Linas expertområden:
• Konkret arbete med mångfald och jämställdhet
• Sociala medier & medier i största allmänhet
• Samhällsförändring
• Kultur, jämställdhet och mångfald

Projekt som Lina har initierat och som hon kan prata om är: SKAPELSEN (ett hyllat projekt för jämställdhet i musikbranschen), Teklafestivalen (teknikfestival för tjejer på KTH som blev omskriven över hela världen) och naturligtvis Rättviseförmedlingen som Lina grundade.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta