Hem > Personligheter > Frank Andersson

Frank Andersson

Sanningen om lögnerna - Hur mitt liv påverkats av ADHD

Frank Andersson är en av Sveriges bästa brottare genom alla tider och historierna och ryktena om hans äventyrliga liv är minst lika många som medaljerna.

Under sin framgångsrika karriär vann Frank Andersson hela fyra EM-guld, tre VM-guld och brons i OS 1984, allt i grekisk-romersk stil. Han har tilldelats Bragdguldet och hade även en karriär som proffsbrottare i USA.

Historierna om Frank är många. Bland annat om hur han efter en blöt natt gav bort sitt OS-brons till en taxichaufför. Några dagar senare myntade Andersson ett klassiskt uttryck om att vissa delar av den manliga anatomin "ska ha sitt" som förklaring till varför han försvann från OS-byn. Han har även berättat att han har spelat Rysk roulette och var först med att ta lösgodis och skateboard till Sverige.

2005 var han en av deltagarna i Expedition Robinson V.I.P. och år 2006 medverkat han i intervjuprogrammet Ett herrans liv i Kanal 5. Där avslöjade han för programledarna Filip och Fredrik att han bland annat är medlem i 10 000-metersklubbens guldklubb. 2011 deltog Frank Andersson i TV4:s Lets Dance 2011, där han och danspartnern Charlotte Sinclair slutade tvåa.

2010 gav han ut sin självbiografi "Frank: sanningen om lögnerna". Enligt Frank så handlar boken inte om brottning i första hand, utan om en ganska vilsen kille som växte upp i en dysfunktionell familj tillsammans med fyra syskon i Trollhättan med en ryggsäck hemligheter. Och hans två följeslagare genom livet: rotlösheten och rastlösheten.

I sin föreläsning om ADHD talar Frank bland annat om: ADHD – negativt och positivt, barndomen och ungdomen, tiden efter karriären, familjen och hur hans liv ser ut i dag.

"Alla jävlar ljuger upp för att få effekt, du måste ljuga ner, alltså så det blir trovärdigt. Men se fan i mej till att det är preskriberat." /Lennart Hoa Hoa Dahlgren

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta