Inspirationsbrev Mars 2014

Annika Steiber - Googles bäst bevarade hemlighet

Varför är Google ett av världens mest innovativa företag? Har Google något utarbetat system eller någon modell? Kort sagt: Vad kan vi andra lära oss av Google för att kunna ha långsiktig konkurrenskraft i en snabbt föränderlig värld? Dr. Annika Steiber kan efter att ha bedrivit forskning på Googles huvudkontor i Kalifornien ge oss svar.

»Läs hela artikeln...))

Björn Söderberg - Hållbart är lönsamt

Hur kan ditt företag göra hållbarhet och samhällsnytta till en del av affärsidén, och samtidigt med lönsamhet? Björn Söderberg är CSR-entreprenören som visar hur det är möjligt. Med 13 års erfarenhet av att driva ett flertal hållbara och lönsamma företag i Nepal och att stötta svenska företag att genomföra omställning till framtidens företagande ser Björn oanade möjligheter där andra ser problem.

»Läs hela artikeln...))

Petra Månström - De fem vanliga felen nyblivna löpare gör

Petra Månström är journalist och författare. Hon driver Maratonbloggen på SvD.se samt podcasten Maratonpodden. Enligt Sportfack rankas hon som Sveriges 5:e mäktigaste kvinna i sportbranschen och hennes motto är ”Hellre snygg än snabb”. Här delar Petra delar med sig till läsarna av Talarforums inspirationsbrev av fem vanliga fel nyblivna löpare gör.

»Läs hela artikeln...))

Möten & Events Stockholm - Bilder från succémässan i Stockholm

Talarforum har under slutet av januari och i februari arrangerat föreläsningar på tre stora mässor; Möten & Events i Malmö och Stockholm samt Konfex & Events i Göteborg.

På samtliga mässor blev det stor succé. Vi på Talarforum vill tacka alla besökare, utställare och föreläsare samt easyFairs för riktigt bra mässor och fint samarbete.

Några av alla de som var med och föreläste var: Johan Rheborg, Robert Karjel, Anna Lindberg, Jens Lapidus, Elizabeth (fd. Gummesson) Kuylenstierna, Alex Schulman och Sigge Eklund samt Maria Wetterstrand, Bob Hansson och Alexander Bard.

»Läs hela artikeln...))

Navid Modiri - Allt är påhittat: Bli en sån som hittar på

En fantastisk föreläsning om kreativitet, att bryta mot normer och gå sin egen väg med en av Sveriges intressantaste och mest inspirerande föreläsare. Navid Modiri är entreprenören som gjort allt från att vara programledare och artist till att starta stora projekt både ideellt och inom näringslivet. Han har bland annat arbetat med företag som Posten, Spotify och Volvo. Född i Iran och uppvuxen i Göteborg, utan pengar och akademisk utbildning, har denna 30-åriga entreprenör och kommunikatör tagit sig fram på energi, nyfikenhet och drivkraft. Som föreläsare är Navid Modiri engagerande, inspirerande, tankeväckande och underhållande. Hans föreläsningar uppmanar till mod och att hitta sin kreativitet.

När: Tis 18 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Claudia Olsson - Framtidens samhälle: Globala möjligheter och nästa storföretag

Claudia Olsson har kallats Teknologstjärna i pressen och utnämnts till Årets Ledare i Sverige. Med bakgrund som första svenska deltagare och rådgivare till framtidsuniversitetet Singularity på NASA ser hon längre in i framtiden än de flesta. Claudia sätter även teknologin i kontext av världens tillväxtmarknader där hon delar med sig av innovation och utveckling som hon själv utforskat i Indien, Kina, Japan, Filippinerna och Singapore. Våra stora globala utmaningar översätts till globala möjligheter där just du har chansen att bygga nästa storföretag.

När: Fre 21 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Charlotta Mellander - Lyckliga platser: Hur valet av boendeort påverkar hela ditt liv

Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi och en av landets främsta experter på städer och regional utveckling. Hon är en mycket efterfrågad talare både i Sverige och internationellt. Hon har tillsammans med professor Richard Florida varit med och utvecklat och publicerat teorier kring den kreativa klassen och städer där de vill bo. Teorierna berör såväl företag som regioner, som strävar efter att attrahera kreativa individer.

När: OBS! Nytt datum! Fre 28 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mai-Li Hammargren - Entreprenöriellt ledarskap

Mai-Li Hammargren grundande sitt första företag Mutewatch, en pionjär inom wearable technology, som student på Handelshögskolan i Stockholm. 2014 är Mai-Li listad som topp 10 på talanglistan publicerad av SvD, hon en av få som fått stipendium till ledarskapsutbildningen Women up, som hålla av McKinsey på initiativ av Hillary Clinton och håller tal om entreprenörskap tillsammans med Prins Daniel. Hör Mai-Li tala om för och nackdelar med entreprenörskap, modern ledarskap och framtiden för wearables.

När: Ons 2 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annika Steiber - Hon har avslöjat Googles bäst bevarade hemlighet

Varför är Google ett av världens mest innovativa företag? Ta del av managementprinciper för kontinuerlig innovation i en snabb föränderlig värld. Möt Dr. Annika Steiber, en av få forskare som vistats på det mytomspunna huvudkontoret Googleplex i Silicon Valley under ett år och försökt besvara frågan vad som driver Googles innovationsförmåga.

När: Tis 8 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fredrik Paulún - Ät lagom nyttigt

Fredrik är en av Sveriges mest kända hälsoprofiler och är en flitig debattör och mycket uppskattad föreläsare när det gäller kost och hälsa. Han är utbildad näringsfysiolog (filosofie magister i nutrition) vid Stockholms Universitet. Fredrik Paulúns hållning är liberal och principen är att man kan äta som man vill så länge man grundar med nyttig mat och håller mängderna på en vettig nivå. Han tycker man ska äta alla näringsämnen och är mot extrema dieter som begränsar och förbjuder.

När: Tor 10 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Darja Isaksson - Tiden går snabbare nu

I dagens globaliserade och digitaliserade värld ökar förändringstakten överallt. Idag ser vi en exponentiell utveckling inom alltfler områden vilket leder till framtidsscenarios som utmanar begrepp om alltifrån värde till demokrati. Darja Isaksson inspirerar och provocerar med forskning, exempel och tankeväckande frågor i syfte att få oss att ta den ökade förändringstakten på allvar. Vad betyder den för dig som individ? Som företagare? Som samhällsmedborgare? Darja Isaksson driver en digital innovationsbyrån och är en ofta tillfrågad expert på ämnen som rör innovation och framtidens konsumentupplevelser.

När: Tor 24 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Per Lange - Försäljning och Innovation

På samma sätt som företag och organisationer hela tiden innoverar sina erbjudanden och produkter måste man återkommande även innovera och utveckla sin försäljning! Hur länge sedan var det ert företag utmanade hela sättet att sälja på? Per Lange är den mest anlitade talaren i Sverige just nu inom försäljning, kundservice och kommunikation. Per Langes föreläsningar är fulla av både humor och konkreta tips som inte liknar något annat ni har sett.

När: Fre 25 apr Frukostmingel från 07:30-08:15; Föreläsning från 08:15-09:15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Mattias Ribbing – Tankeväckaren: En annorlunda inspirationsföreläsning

Mattias Ribbing är den kreative entreprenören och författaren som vill få dig att upptäcka din hjärnas kraft att radikalt kunna förbättra dina prestationer. Sin egen hjärna har han drillat att gå från normalbegåvad till att vinna SM i minne tre år i rad. Så fort du begränsar din fantasi sätter du hinder i din verklighet. Hjärnan är platsen där hela ditt liv avgörs. Små förändringar i våra tankar kan leda till stora förändringar i världen omkring oss. Här lär du dig steg-för-steg ett nytt och roligt sätt att samarbeta med din hjärna för att kunna leverera på en helt ny nivå.

När: Tis 29 apr Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2