Alex Schulman
Fotograf: Viktor Fremling

Alex Schulman

Alex Schulman - en av Sveriges mest kända medieprofiler

Alex Schulman blev Sveriges i särklass mest lästa bloggare och han sidor fylldes av elakheter och cynismer som folk antingen älskade eller hatade. Nu driver han bland annat den populära podcasten "Alex & Sigges podcast" tillsammans med Sigge Eklund

Alex Schulman var den provocerande superbloggaren som skrev den ömsinta romanen "Skynda att älska" som blev hyllad av kritikerna och en stor försäljningsframgång. Han medverkar varje vecka i Mix Megapols morgonshow Äntligen Morgon. Sommaren 2012 startade Alex den redan hyllade, flerfaldigt prisade och populära podcasten "Alex & Sigges podcast" tillsammans med Sigge Eklund.

Våren 2013 stod Alex Schulman för första gången på scen i föreställningen "Älska mig". Där han tog ett grepp på det han kallar vår tids folksjukdom - bekräftelsebehovet. Föreställningen fortsatte ut på turné i landet under hösten. Alex gjorde sig känd som den första "superbloggaren". Bloggen "Att vara Alex Schulman" var 2007 Sveriges i särklass största blogg. Han lade ner bloggen och började istället att twittra. Idag har han ett av Sveriges största Twitter-konton.

Alex Schulman är sedan 2007 anställd av Aftonbladet och är en av tidningens profilerade krönikörer. 2011 släppte han självbiografiska kärleksromanen "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" och skriver på sin första fiktiva historia, som ges ut på Piratförlaget.

Alex Schulman agerar moderator och konferencier i både stora och små sammanhang och föreläser också i en rad olika ämnen.

Exempel på föreläsningar:

Ditt nätverk är allt - Schulman berättar om vikten av att nätverka. Hans tes är att allt viktigt i livet – ens nya jobb, ens partner, ens boende – kommer ur ens personliga nätverk. Humoristiskt berättar Alex om hur han själv lyckats, och misslyckats, med sitt nätverk genom åren i den Stockholmska medie- och kändisankdammen.

Så når du ut i de sociala medierna - Schulman har under de senaste sex åren varit störst i Sverige på sociala medier. Han berättar om de lärdomar han dragit under åren som bloggare och twittrare – och lär ut hur man ska bära sig åt för att själv nå ut i de snåriga sociala medierna. Med inga pengar alls kan man med några knep nå ut till miljoner människor.

Om skrivande - Redan som tonåring hade Alex Schulman en dröm- att kunna försörja sig på sitt skrivande. Han skrev flera böcker och blev refuserad av en rad olika förlag innan han till slut hittade rätt. Idag är Schulman en av Sveriges mest produktiva skribenter, i bloggar, böcker och krönikor. Här berättar han om sitt skrivande och delar ut knep till de som också när en dröm om att försörja sig på sitt skrivande.

Pressbilder

Alex Schulman

Alex Schulman

Författare

Fotograf: Viktor Fremling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2